Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Top 10 trucjes die het dagelijkse leven en huishouden vereenvoudigen

Dit zijn de 10 allerbeste huishoudelijke trucjes die het dagelijkse leven vereenvoudigen. Van het voorkomen dat je kokende pasta overstroomt, in een handomdraai de kroontjes van de aardbeien plukken, tot het gelijkmatig opwarmen van een magnetronmaaltijd en zo simpel mogelijk een splinter verwijderen: zo doe je dat!

1. Hoe verwijder je het kroontje van aardbeien zonder te knoeien?

Het verwijderen van het kroontje van aardbeien kan natuurlijk met een aardappelschilmesje. Al kost dat wat tijd en vaak gooi je meer van de vrucht weg dan je eigenlijk zou willen. Met dit trucje behoud je zoveel mogelijk van de aardbei én verwijder je het kroontje zonder geknoei.

Was een handjevol aardbeien en dep ze droog. Pak er vervolgens een rietje bij en duw deze door de onderkant van elke aardbei omhoog, tot het kroontje er vanaf valt. Tijd om de lekkerste aardbeirecepten uit te proberen.

2. Hoe kook je met een kookboek zonder te knoeien?

Koken met een kookboek gaat altijd mis. Of het boek zit naderhand volledig onder de vlekken, of de bladzijden slaan om terwijl je halverwege het recept bent. Met een kledinghanger met (broek)clips kun je een kookboek vastklemmen. Hang de kledinghanger aan een keukenkastje en je leest het recept op ooghoogte af zonder er met vieze vingers aan te hoeven zitten.

3. Hoe zorg je ervoor dat water niet meer overkookt?

Heb je pasta in een pan met kokend water gedaan en deze vervolgens gesloten met een deksel? Grote kans dat de pan overstroomt als je je vervolgens over het snijden van groenten ontfermt. Voorkom overkoken door de deksel van de pan te halen zodra het eenmaal kookt en vervolgens een houten lepel of spatel over de pan te leggen. De belletjes water barsten zodra ze het hout raken, waardoor het niet meer overstroomt.

4. Hoe blijft de lift doorgaan zonder te stoppen?

Haastige spoed is zelden goed, maar er is er een manier om in één keer naar die bovenste etage te gaan zonder onderweg te stoppen. Als je in de lift zowel de knop inhoudt van de verdieping waar je naartoe gaat als de knop om deuren dicht te doen, reageert de lift niet op de knoppen die van buitenaf worden ingedrukt.

5. Hoe houd je een tosti apparaat schoon?

Gebruik een tosti ijzer op dezelfde manier als de oven: met bakpapier. Je bereidt net zo’n overheerlijke tosti met gesmolten kaas. Alleen blijft de kaas nu niet aan je ijzer branden, maar plakt het aan het papier. Als je na gebruik keukenpapier tussen het ijzer legt terwijl het afkoelt, neem je het overige vuil ook mee.

Tosti apparaten en grills voor broodjes

6. Hoe voorkom je dat pindakaas uitdroogt?

Pindakaasliefhebbers kennen het vast: de bovenste laag wordt droog. Dat wordt óf elke keer - dat je pindakaas gebruikt goed roeren, óf de pot pindakaas op zijn kop in het keukenkastje bewaren. Ondersteboven zal de olie zich door de hele inhoud van de pot verdelen.

7. Hoe zorg je ervoor dat je eten gelijkmatig opwarmt in de magnetron?

Eten opwarmen in de magnetron is de ideale oplossing als je nog wat restjes in je koelkast hebt liggen van een eerdere maaltijd. Het gebeurt alleen vaak dat van de ene hap stoom afkomt, terwijl de andere hap nog niet in de buurt komt van de gewenste temperatuur. Maak een kuiltje in het midden en zorg dat daar geen eten ligt. Zo verdeelt de warmte zich beter over het bord. Lees hier direct hoe je een magnetron na afloop in een aantal minuten grondig schoonmaakt.

8. Hoe krijg je de deksel van een potje?

Soms lukt het niet om de deksel van een potje te verwijderen. Plak de volgende keer een stukje tape op de deksel en trek aan het uiteinde van de tape. Bij de meeste mensen gaat dit een stuk sneller dan meer kracht zetten.

9. Hoe vind je kleine dingen terug in huis?

Heb je een schroefje laten vallen dat je niet kan missen of is er een oorbel kwijt? Pak de stofzuiger erbij en doe een panty om het zuigstuk. Ga vervolgens met de stofzuiger onder kasten en langs plekken waar het kan liggen. Mocht je het schroefje of de oorbel tegenkomen, wordt deze tegen de panty gezogen.

10. Hoe verwijder je een splinter zonder pincet?

Meng in een kommetje baking soda met water. Pak een theelepel en laat het mengsel over de splinter. Doe er een pleister overheen en laat het een paar uur intrekken. De huid zal wat opzwellen, waardoor de splinter er vanzelf uit wordt geduwd.

Lees ook
- Toch geknoeid? Zo verwijder je de meest hardnekkige vlekken uit je kledingstukken
- Heb jij je EHBO-koffer op orde voor het geval dat? Controleer je verbandtrommel met deze tips

Bron: TikTok
Auteur: Anouk Bruel