Ga naar de inhoud

Tupperware vecht voor haar voortbestaan


 

Wat moet je zonder Tupperware? Waarschijnlijk staat jouw kast vol met plastic bakjes, schalen en bekers van dit merk. Wees er maar zuinig op, want Tupperware vecht voor haar voortbestaan. Alles lijkt erop dat het bedrijf geen overeenkomst kan bereiken met haar geldverstrekkers. In dat geval gaat het bedrijf definitief ten onder. 

Lees hier waarom het zo slecht gaat met Tupperware.  

Verkoop is volledig teruggevallen

Dat het slecht gaat met de verkoop van Tupperware, is nog zachtjes uitgedrukt. Het bedrijf heeft een schuld van 704 miljoen dollar en maakte dit jaar een verlies van 3,8 miljoen dollar. Daarmee valt waarschijnlijk het doek voor Tupperware. Het bedrijf maakte vorig jaar nog een winst van 60,4 miljoen dollar.

Waarom de verkoop de laatste jaren zo tegenvalt, is moeilijk te zeggen. Ze verkopen producten waar je jaren mee doet. Iedereen schaft in 1 keer een complete voorraad aan en heeft er de rest van zijn leven plezier van. Hooguit kocht je nog een paar keer wat erbij, maar daar hield het op. Tot er iemand in de buurt een Tupperware party gaf.

Nooit meer Tupperware party’s

Nederlanders zijn dol Tupperware party’s. Daar kon je heel goedkoop, onder het genot van een hapje en een drankje, je favoriete Tupperware uitkiezen. Vaak kwam er een verkoopspecialist langs in 1 van de huizen van je vriendinnen. Een ontzettend leuk idee. Vraag maar eens na of de mensen om je heen ook een keer bij zo’n party zijn geweest. Wedden dat ze enthousiast zijn?

Verkoop in Nederland al in 2021 gestopt

Die Tupperware party’s waren ook de enige plek waar je Tupperware kon kopen. In maart 2021 stopte Tupperware met zijn directe verkooppunten in Nederland. Het bedrijf koos hiervoor omdat het de aandacht wilde richten op het herstel van basisactiviteiten. Zo wilde Tupperware de groei op langere termijn verbeteren. De spullen waren daarom sinds vorig jaar alleen te krijgen via dealers in België, op de markt en bij online Tupperware party’s. Om geld te besparen worden deze ‘feesten’ sinds vorig jaar online gehouden. Tevergeefs.

En nu? Toekomst van Tupperware

Momenteel is het bedrijf bezig om met zijn financiers de kredietvoorwaarden te veranderen. Het lijkt erop dat dit niet gaat lukken. Naast de tegenvallende verkoop heeft het Amerikaanse bedrijf last van de ‘dure’ dollar, waardoor hun spullen buiten de Verenigde Staten veel duurder zijn geworden. De verkoopcijfers van Europa vallen al jaren tegen en ook consumenten in Azië laten Tupperware spullen links liggen. Ook maken de geopolitieke spanningen zoals de oorlog in Oekraïne het nog lastiger. Tot slot hebben beleggers weinig vertrouwen in Tupperware en deden zij het bedrijf in de uitverkoop. De aandelen werden wel 40% minder waard.

Of en wanneer het doek gaat vallen is nog niet bekend, maar 1 ding is zeker: INSLAAN!

Lees ook:

 

Meer over: