Ga naar de inhoud

Flitsbezorgen: boodschappen binnen 10 minuten bezorgd

Update:

Sinds kort kun je in Nederland je boodschappen snel thuis laten bezorgen. Dit wordt gedaan door zogenoemde flitsbezorgers. Het concept: je bestelt online boodschappen en deze worden zeer snel, vaak binnen een kwartier, bezorgd. Ideaal voor een vergeten boodschapje of plotselinge trek. In dit artikel lees je welke flitsbezorger het goedkoopst is, in welke steden ze precies bezorgen, en het belangrijkste: hoe je ook hier op kan besparen.

Wat is een flitsbezorger?

We leven in een tijdperk waarbij alles zich steeds sneller en sneller beweegt. We zijn constant op zoek naar verbetering en hoe we ons leven zo goed en efficiënt mogelijk kunnen indelen. Een onderdeel daarvan is het beter managen van onze tijd. Willen we een uur per dag uittrekken om ons naar de supermarkt te begeven, daar rond te lopen, onze te boodschappen doen, tijd verspillen in de rij bij de kassa om vervolgens weer terug naar huis te rijden? Of zijn we meer op zoek naar een betere manier om onze boodschappen bij ons thuis te krijgen? We hebben natuurlijk al een aantal jaar de bezorgdienst van de supermarkten zelf. Dit kan prettig werken, maar heeft ook zijn nadelen. Geen enkele supermarkt biedt een bezorging op de dag zelf aan, laat staan binnen een nog korter tijdsbestek. Tijd om hier verandering in te brengen. Vorig jaar was het moment daar. Er verschenen apps die boodschappen van verschillende merken aanbieden en ervoor zorgen dat jij het binnen 10 minuten in huis hebt. ‘Flitsbezorgers’, worden ze ook wel genoemd. Dit soort bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond, met Gorillas, Flink en Getir als meest bekende. Deze snelle bezorging is mogelijk door de grote hoeveelheid kleine distributiepunten of mini-magazijnen in grote steden. Ideaal, want dit betekent dat je boodschappen ontzettend snel in huis zijn.

Hoe werkt flitsbezorgen?

Het is simpel: je download de app van een van de flitsbezorgdiensten en vult in welke boodschappen je wilt hebben. De flitsbezorgers bieden veelal A-merken aan en de boodschappen vallen daarom gemiddeld iets prijziger uit dan in de gewone supermarkt. In tegenstelling tot bij de bezorgservice van grote supermarktketens, is het minimumbedrag om te bestellen heel laag. Al vanaf 5 euro krijg je je bestelling met geringe bezorgkosten in huis. Ook als je net die ene komkommer voor je recept vergeten bent, kun je terecht bij de flitsbezorgers. Je klikt op bestellen en een paar minuten later rinkelt je deurbel al.

Wat kun je bestellen bij flitsbezorgers?

Je kunt bij de meeste kiezen uit een heel uitgebreid assortiment: groente, fruit, slagerij, vegetarisch, vegan, zuivel, eieren, snoepgoed, chocolade, bakkerij, drogisterij, huishoudelijke producten en zelfs spelletjes. Je kunt 7 dagen per week van 08.00 uur s’ ochtends tot 00.00 uur middernacht bestellen. Krijg je onverwachts bezoek? Dan bestel je nog snel voldoende snacks en drankjes in huis!

Waar kan je gebruik maken van flitsbezorgers?

In Nederland zijn er momenteel 4 flitsbezorgers actief:

  1. Flink
  2. Getir
  3. Gorillas
  4. Zapp

Bezorggebied flitsbezorgers

Er is een flink bezorggebied met meer dan 40 bezorglocaties in Nederland:

Almelo, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Den Bosch, Bussum, Breda, Capelle aan den IJssel, Delft, Deventer, Dordrecht, Den Haag, Ede, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Katwijk aan Zee, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal, Rotterdam, Spijkenisse, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Zeist en Zoetermeer.

Wat kosten flitsbezorgers?

Flitsbezorgers bezorgen je boodschappen binnen een kort tijdsbestek te brengen. Per regio kan dit verschillen, maar vaak wordt er een levertijd van 10 tot 15 minuten gehanteerd. Je plaatst de bestelling in de app, deze wordt in het magazijn van de flitsbezorger voor je ingepakt en een fiets koerier brengt je bestelling langs. Hangt hier een flink prijskaartje aan? Voor de service die je aangeboden krijgt, valt het reuze mee.

In Nederland zijn er op dit moment 4 grote flitsbezorgers actief. Flink, Getir, Gorillas en Zapp. Al deze flitsbezorgers bieden een groot assortiment aan van producten die je ook in je eigen lokale supermarkt kunt vinden tegen vaak ook dezelfde prijzen als in de supermarkt zelf. Per bestelling betaal je bij de flitsbezorger gemiddeld tussen de €1,75 en €2,10. Als je dit vergelijkt met bezorgkosten van supermarkten waarbij het gemiddelde ongeveer €6,00 is, zal je al snel merken dat de flitsbezorger veel goedkoper is op het gebied van bezorgkosten. Daarentegen staat wel dat de reguliere supermarkten vaak acties en aanbiedingen hebben, denk maar aan de hamsterweken van de Albert Heijn waar je veel producten 1+1 gratis in kunt slaan. Dit soort acties en aanbiedingen bieden flitsbezorgers niet aan. Je bespaart dus wel op de bezorgkosten en je hebt de boodschappen sneller binnen, maar je kunt geen gebruik maken van leuke acties en aanbiedingen waardoor de boodschappen misschien toch nét iets duurder uit zullen komen.

Wat is de goedkoopste flitsbezorger?

Op het moment van schrijven komt Getir als goedkoopste Flitsbezorger uit de bus. Je bezorgkosten zijn €1,80 en er is een minimum bestelbedrag van €10,- maar bestel je boven de €20,- vervallen deze bezorgkosten. Gorillas, Flink en Zapp hanteren op het moment van schrijven ook een bedrag van €1,80 voor de bezorging, echter is dit een ‘vanaf prijs’.

Hoe meer je zult bestellen, hoe hoger dit bedrag dus zal worden. Waarin Getir zich ook onderscheid is dat ze dezelfde kosten in elke regio waar ze actief zijn hanteren. Bij de overige flitsbezorgers is dit afhankelijk per regio. Dit geldt niet alleen voor de bezorgkosten, maar ook voor het minimumbedrag waar je voor moet bestellen en of de bezorgkosten eventueel worden kwijtgescholden als je voor een bepaald bedrag besteld.

Omdat deze kosten regelmatig veranderen is het te adviseren de app te downloaden van de flitsbezorger van jouw keuze en zelf eens te kijken wat jouw exacte kosten zullen zijn op basis van jouw regio en de artikelen in jouw winkelmandje.

Kortingscodes flitsbezorgers

Om meer naamsbekendheid te creëren en meer klanten te werven werken de flitsbezorgers vaak met leuke aanbiedingen voor nieuwe leden. Deze variëren van tijd tot tijd dus hou dit zeker goed in de gaten. Zo krijg je bij Flink €15 korting op je eerste bestelling (minimale bestelwaarde €30). Ook Getir heeft vanaf dat ze actief zijn in Nederland dezelfde actie die tot de dag van vandaag nog geldig is. Download jij de app, dan komt er automatisch een tegoedbon van €15,- in jouw account. Deze kun je inzetten tijdens je eerste bestelling. De tegoedbon moet in 1 keer gebruikt worden. Dit is wel een prettige manier van het uittesten van deze service zodat je kunt zien of het ook echt iets voor je is. Er zijn geen kleine lettertjes, je zit verder nergens aan vast. Dus heb jij ook een keer snel of last minute boodschappen nodig? Gebruik dan zeker een flitsbezorger!

Meer over: