Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Snelle boodschappenservices: boodschappen binnen 10 minuten bezorgd

Je boodschappen tegenwoordig makkelijk thuisbezorgd, is best luxe. Dat flitsbezorgers nu óók nog eens binnen 10 minuten voor je deur staan met je bestelling, is bijna een beetje raar. Je zal het maar net nodig hebben: een vergeten boodschapje of plotselinge trek. Zo werkt het!

Flitsbezorgers

Vorig jaar waren ze er ineens: apps die boodschappen van verschillende merken aanbieden en ervoor zorgen dat jij het binnen 10 minuten in huis hebt. ‘Flitsbezorgers’, worden ze ook wel genoemd. Dit soort bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond, met Gorillas, Flink en Getir als meest bekende. Deze snelle bezorging is mogelijk door de grote hoeveelheid kleine distributiepunten of mini-magazijnen in grote steden.

Het is vooral populair geworden door corona, omdat veel mensen door de pandemie hun huis niet te veel uit wilden of konden. Er ontstonden lange wachtlijsten voor de bezorgservices van gewone supermarktketens, op die behoefte zijn de flitsbezorgers ingesprongen. Met als het extraatje dat je boodschappen nog eens ontzettend snel in huis zijn.

Hoe werkt het?

Het is simpel: je download de app van een van de flitsbezorgdiensten en vult in welke boodschappen je wilt hebben. De flitsbezorgers bieden veelal A-merken aan en de boodschappen vallen daarom gemiddeld iets prijziger uit dan in de gewone supermarkt. In tegenstelling tot bij de bezorgservice van grote supermarktketens, is het minimumbedrag om te bestellen heel laag. Al vanaf 5 euro krijg je je bestelling met geringe bezorgkosten in huis. Ook als je net die ene komkommer voor je recept vergeten bent, kun je terecht bij de flitsbezorgers. Je klikt op bestellen en een paar minuten later rinkelt je deurbel al.

Wat kun je bestellen 

Je kunt bij de meeste kiezen uit een heel uitgebreid assortiment: groente en fruit, slagerij, vega en vegan, zuivel en eieren, snoepgoed en chocolade, bakkerij, drogisterij, huishoudelijke producten en zelfs spelletjes. 

Je kunt 7 dagen per week van 08:00 s’ochtends tot 00:00 middernacht bestellen. Krijg je onverwachts bezoek? Dan bestel je nog snel voldoende snacks en drankjes in huis!

Bezorggebied flitsbezorgers

Er is een flink bezorggebied met meer dan 25 bezorglocaties in Nederland:

Almere, Amsterdam, Arnhem, Apeldoorn, Bussum, Breda, Delft, Deventer, Dordrecht, Den Haag, Ede, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hengelo, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal ,Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Zeist, Zoetermeer.

Kritiek

Hoe ideaal dit ook klinkt, er is ook veel kritiek op de flitsbezorgers. Zo zou het voor de bezorgers ‘gevaarlijk en roekeloos gedrag’ in de hand werken om boodschappen binnen 10 minuten te moeten bezorgen. Ook zorgen de vele anonieme magazijnen in gesloten winkels voor een negatief straatbeeld, zo klinkt de kritiek in de media. Bovendien is het natuurlijk de vraag of het echt nodig is dat we onze boodschappen binnen 10 minuten al in huis hebben. De populariteit van deze flitsbezorgers zegt eigenlijk al genoeg: mensen vinden het maar wat handig.

Lees ook:

Auteur: Quirine Brouwer