Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Top 10 boeken om alles uit het leven te halen

‘Wie boeken leest, leeft langer’ is een welbekende uitspraak. Of dat nu via een E-reader of een papieren exemplaar is waarvan de witte vellen na verloop van tijd geel verkleuren. Deze boeken behoren tot de top 10 persoonlijke ontwikkelingsboeken. En daar is het op geen enkele leeftijd te laat voor.

1. Een boek over het leven van jouw ideale leven

Michael Pilzarczyk – Master Your Mindset

In dit boek word je aan het denken gezet over de inrichting van je leven. Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Zijn er dingen die je graag wil doen, maar (nog) niet hebt gedaan? In welke fase van je leven je je ook bevindt, het is nooit te laat om te leren omgaan met je gedachten en te doen wat je daadwerkelijk wil doen.

2. Een boek over ijskoud douchen om je gezondheid te verbeteren

Wim Hof - De Wim Hof methode

Een ijsbad is het nieuwe hardlopen om je hoofd leeg te maken. Zowel douchen als badderen in koud water zou goed zijn voor je lichaam, je gedachten en je geest. Niet voor niets wordt Wim Hof de ijsman genoemd. Hoewel het in het begin enorm wennen is, leert Wim je in zijn boek gaandeweg om steeds wat langer onder koud water te staan en de controle te nemen over je stofwisseling en brein - om je gezondheid te verbeteren.

3. Een boek over het vinden van rust in een drukke wereld

Heamin Sunim – Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Tegenwoordig willen we meer, meer en nog eens meer, werken we langer door en proberen we bij te blijven met alle technologieën. Maar letten we nog genoeg op de mooie dingen daaromheen? Door in het boek van Heamin Sunim te duiken, zie je opnieuw details die je de laatste jaren over het hoofd hebt gezien.

4. Een boek over het herkennen en veranderen van gewoonten

Hannie van Genderen – Patronen doorbreken

De ‘slechte’ gewoonten die door de jaren heen zijn ontstaan, zijn lastig bij jezelf te herkennen, laat staan om deze aan te passen. Zonde, want het kan een grote invloed hebben op je leven. Komt het bijvoorbeeld door je eigen gedrag dat je de liefde niet tegen het lijf loopt? Of heb je nooit geleerd om voor jezelf op te komen, waardoor het een gewoonte is om mee te gaan met anderen? Dan is dit een leerzaam boek om daar verandering in te brengen.

5. Een boek met een stappenplan om simpel en succesvol te beleggen

Janneke Willemse – Blondjes Beleggen Beter

Beginnen met beleggen blijft lastig, daarom legt Janneke op een eenvoudige manier uit hoe te starten als je er interesse in hebt. En of je nu veel of weinig geld op je bankrekening hebt staan, ze vindt voor iedereen een weg die goed voelt. Daar is de blondine zelf het voorbeeld van, aangezien ze in 4,5 jaar haar vermogen heeft verdubbeld.

6. Een boek dat helpt om echt eerlijk te zijn

Sharon Jones – Burn after writing

Mensen hebben een hoop gedachten, maar of we ze allemaal uitspreken? In dit boek wordt van je gevraagd om eerlijk te zijn als niemand meekijkt of -luistert. Zo schrijf je eens je werkelijke gedachten op, wat kan helpen bij het reflecteren en verwerken van situaties en/of een positieve blik op de toekomst. En als je klaar bent, mag je hem verbranden, in de prullenbak gooien of bewaren op een plek die niemand kent.

7. Een boek over het achterlaten van perfectionisme

Haemin Sunim – Houden van dingen die niet perfect zijn

Ben jij een geboren perfectionist? Dan is dit een boek voor jou. Hoewel het voor anderen een goede eigenschap kan zijn, kan het voor jezelf vaak genoeg in de weg staan. In dit boek leer je vriendelijker te zijn naar jezelf, meer zelfvertrouwen te creëren en je bezig te houden met (het vinden van) geluk.

8. Een boek over succes door je manier van denken

Napoleon Hill – Think and Grow Rich

Meer dan 70 miljoen mensen zijn je voor geweest bij het lezen van deze klassieker. De schrijver neemt je mee naar de mentaliteit van tachtig jaar geleden om te begrijpen hoe we vandaag de dag denken. Het succes dat je daarmee kan behalen hoeft niet per se op zakelijk vlak te zijn, juist ook op persoonlijk vlak.

9. Een boek over het begrijpen van mensen

Rutger Bregman – De meeste mensen deugen

Je zou denken dat het lastiger is om je huisdier te begrijpen dan andere mensen, omdat deze tenminste kunnen zeggen wat ze denken. Niets is minder waar. Waarschijnlijk voel jij je hond of paard een stuk beter aan dan een schoondochter waar je geen hoogte van krijgt. In dit boek leer je mensen te begrijpen: van het goede tot het kwade.

10. Een boek over het stellen van goede vragen

Elke Wiss – Socrates op Sneakers

Het is de mens eigen dat we liever praten dan luisteren, liever een antwoord weten dan geen antwoord geven. Maar als je diepgang in je gesprekken mist, hoe krijg je dit dan weer op gang? Elke legt uit waarom veel van onze gesprekken geen dialoog zijn en hoe je daar wel voor zorgt.

Lees ook
- De redenen waarom je vaker je horoscoop zou moeten lezen
- Wetenschappelijk bewezen: waarom je van breien gelukkig wordt (en van haken ook)

Bron: Bol.com

Auteur: Anouk Bruel