Ga naar de inhoud

Russische spionnen opgepakt in Duitsland: spionageactiviteiten ontdekt

Update:
Russische spionnen

In Duitsland heeft de politie 2 verdachten aangehouden voor spionageactiviteiten. Deze Russische spionnen bespioneerden Amerikaanse military bases en organiseerden aanvallen op militaire routes. Hun doel was om de Duitse steun aan Oekraïne te ondermijnen. De arrestaties vonden plaats in Bayreuth, Beieren.

Dat komt dichtbij

Nu de Duitse politie Russische spionnen oppakt vanwege mogelijke sabotageacties komt de dreiging dichtbij. Hoe zit het met het dreigingsniveau in Nederland?

Al eerder werden Russische spionnen ons land uitgezet en we steunen Oekraïne nog steeds.

Bekijk de video hieronder en lees verder >>

Wie zijn die Russische spionnen?

1. Verdachte activiteiten onthuld bij Dieter S.

Dieter S., met zowel de Duitse als Russische nationaliteit, is de hoofdverdachte. Zijn betrokkenheid bij pro-Russische gevechten in Oekraïne tussen 2014 en 2016 trok de aandacht. Hij had contact met de Russische geheime dienst en overwoog sabotageacties in Duitsland. Het voorbereidende werk omvatte het verzamelen van informatie over potentiële doelwitten, waaronder Amerikaanse legerfaciliteiten.

2. Ondersteuning bij verkenningen door Alexander J.

De tweede verdachte, Alexander J., hielp bij het verkennen van doelwitten. Ze maakten foto’s van militaire transporten en goederen. Beiden worden beschuldigd van spionage.

Dieter S. heeft daarnaast aanklachten tegen zich voor lidmaatschap van een buitenlandse terroristische organisatie en het in gevaar brengen van veiligheid door het afbeelden van militaire faciliteiten.

Spionnen in Europa

Ook onze buren in Europa hadden onlangs last van Russische spionnen.

Bekijk de beelden hieronder >>

Bron: NOS

Meer over: