Ga naar de inhoud

Prinses Kate voor het eerst in openbaar gezien

Update:
Kate in boerderijwinkel

Prinses Kate is afgelopen zaterdag, voor het eerst na haar buikoperatie, weer in het openbaar gezien. Ze bezocht samen met haar echtgenoot prins William een boerderijwinkel in de buurt van hun woning.

De Britse tabloid The Sun gaf hier grote aandacht aan op hun voorpagina. Later bleek dat de foto die is gebruikt werd oud was.

Kates eerste openbare verschijning

Sinds de operatie van prinses Kate is ze wel 2 keer in een auto gezien. Maar tot nu toe had ze zich niet in het openbaar vertoond. De verschijning van afgelopen zaterdag was dus een primeur sinds haar operatie. Volgens een bron die met de Britse krant The Daily Mail sprak, zag de prinses er ‘gelukkig, gezond en ontspannen’ uit.

Deze observatie werd bevestigd door andere winkelbezoekers, die eveneens opmerkten dat Kate er goed uitzag: “Na alle geruchten was ik verbaasd Kate daar te zien. Ze was samen met William aan het winkelen en zag er gelukkig uit”, meldde een ooggetuige aan The Sun. Het feit dat de kinderen er niet bij waren deed geen afbreuk aan het positieve signaal dat hun aanwezigheid gaf over het herstel van Kate.

De verwarring rondom de foto’s

Hoewel ‘The Sun’ met hun voorpagina de indruk wekte dat er recente foto’s van Kate’s verschijning waren gepubliceerd, bleek dit misleidend. Een melding op het platform X verduidelijkte dat de foto die bij het artikel werd gebruikt, eigenlijk van de vorige herfst was. Kate en William hadden, begrijpelijk, gevraagd om geen foto’s te maken omwille van hun privacy tijdens Kates herstelperiode.

De Tekst gaat onder de video van The Sun verder >>

Geruchten en Photoshop-rel

De afwezigheid van Kate in de publieke sfeer leidde tot veel speculatie en geruchten. Deze situatie escaleerde toen het Britse koningshuis een bewerkte foto publiceerde ter gelegenheid van Moederdag, een actie waarvoor Kate later haar excuses aanbood. Het incident heeft het vertrouwen in het koningspaar ernstig aangetast.

Bekijk hier ook de speculaties aan tafel bij Vandaag Inside. De tekst gaat onder de video verder >>

Het recente openbare optreden van prinses Kate lijkt een poging te zijn om een einde te maken aan de geruchten. Ook moet het het vertrouwen in haar en prins William weer op bouwen. De reacties van het publiek en de media op haar verschijning zijn over het algemeen positief. Dit is een goed teken voor het herstel van haar publieke imago na de recente controverses.

Bron: RTL Royaltynieuws. Foto: OzziesImages voor Canva

Meer over: