Ga naar de inhoud

Kate Middleton: wildste verhalen doen de ronde over de prinses

Update:
Kate Middleton

Al dagen is Kate Middleton het gesprek van de dag in zowel het showbizz- als het royaltynieuws, vooral vanwege de mysterieuze redenen achter haar afwezigheid sinds 25 december. Wat is er toch allemaal aan de hand? Het internet ontploft!

Prinses mogelijk niet voor Pasen in het openbaar

Prins William miste recent ook al een belangrijk evenement vanwege ‘persoonlijke redenen’. Hierdoor namen de speculaties nog meer toe onder de mensen die al het nieuws rondom het Brits Koningshuis op de voet volgen.

En de roddelpers zit natuurlijk ook niet stil. Vriend en vijand gaan los met speculaties. Ze verzinnen de meest bizarre complotten over haar verdwijning. Van een te kort geknipte pony tot een ontsnapping over de paleismuur. Het internet lijkt geen enkel scenario uit te sluiten.

Er wordt zelfs over gespeculeerd dat Kate stiekem met de mysterieuze straatkunstenaar Banksy gaat. Of dat ze haar nier doneerde aan Koning Charles voor een betere plek in de lijn van troonopvolging.

Deze theorieën nemen we natuurlijk niet serieus. Het illustreert alleen maar hoe groot de belangstelling is voor het mysterie rondom Kate’s verdwijning.

Wat is er werkelijk aan de hand met Kate?

Ondanks de vele fantasierijke theorieën, blijkt de waarheid een stuk minder spectaculair. Kate is thuis in Windsor aan het revalideren na een buikoperatie. Deze vond vorige maand plaats. Kensington Palace kondigde half januari aan dat de prinses een succesvolle operatie heeft ondergaan.

De prinses doet er verstandig aan om haar taken pas weer te hervatten na Pasen. Dit op medisch advies van artsen. In tegenstelling tot alle wilde verhalen over de tijdelijke afwezigheid van de kroonprins, hervatte William zijn publieke taken slechts kort na de operatie van zijn vrouw.

Wellicht omdat Koning Charles openlijk over zijn diagnose spreekt – en de Britten nu weinig tot geen informatie meekrijgen over de buikoperatie van de prinses – roept het vragen op. Mensen hebben dan vaak de neiging om het dan maar zelf in te vullen met roddels en speculaties. Dan zal er wel iets ergs aan de hand zijn.

Documentaireserie: The Palace and the Press

De prinses waardeert de interesse in haar gezondheid. Maar vraagt om de privacy van haar medische informatie te behouden, met alleen de noodzakelijke updates vanuit Kensington Palace.

Kijktip: De televisiezender ONS zendt ‘The Palace and The Press’ uit. Een interessante documentaire serie die je moet zien. Juist omdat dit het verhaal vertelt van de obsessie van de Britten en de Britse roddelpers met het Britse Koningshuis.

Bronnen: van Eindhovens Dagbad, People Magazine. Foto: Africa Images by Canva

Meer over: