Ga naar de inhoud

Prinses Kate herstelt van heftige buikoperatie in het ziekenhuis

Update:
buikoperatie

Prinses Kate heeft onlangs een ingrijpende buikoperatie ondergaan. De operatie is gelukkig succesvol verlopen. Helaas brengt het hersteltraject enkele veranderingen met zich mee. Lees hier de cruciale details en inzichten over deze aangrijpende medische ingreep van de kroonprinses van het Verenigd Koninkrijk.

Want waarom moest Kate geopereerd worden en waarom is ze past hersteld na Pasen?

Prinses Kate voorlopig uit de running

Deze week werd bekendgemaakt dat de Britse prinses Kate (42) een geplande buikoperatie heeft ondergaan in het ziekenhuis. Dit kondigde Kensington Palace aan in een Instagrampost.

Medische situatie Kate

Waaraan ze geopereerd is, is niet bekend. Wegens privacy-redenen wordt dit niet vrijgegeven. Dat is de wens van Kate. Volgens het huidige medische advies is het waarschijnlijk dat prinses Kate de komende tijd haar publieke taken niet zal vervullen. Ze zal naar verwachting nog 10 tot 14 dagen in het ziekenhuis verblijven. Daarna gaat ze naar huis om daar verder te herstellen. Het is een periode van rust en genezing voor Kate in de komende weken.

Bekijk ook deze uitzending van Shownieuw over de Britse ziekenboeg. De tekst gaat onder de video verder >>

Een statement van Kensington Palace over haar buikoperatie

In een officieel statement laat Kensington Palace weten:

“Op basis van het huidige medische advies is het waarschijnlijk dat ze pas na Pasen haar publieke taken zal hervatten.” Het paleis vraagt om begrip voor de situatie van prinses Kate en benadrukt dat haar gezondheid en herstel op dit moment de hoogste prioriteit hebben.

Een verplicht moment van rust voor de altijd drukke prinses

Prinses Kate waardeert de overweldigende steunbetuigingen die ze heeft ontvangen en spreekt haar wens uit voor begrip met betrekking tot haar medische situatie. Ze benadrukt dat deze privé moet blijven. Kate kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan, wetende dat haar agenda voorheen gevuld was met verplichtingen. Zelfs tijdens de feestdagen was Kate bezig om andere te helpen. Gelukkig focust ze nu goed op zichzelf!

Operatie Koning Charles

In tegenstelling tot Kate is Charles juist erg open over de operatie die hem te wachten staat. Binnenkort wordt hij geopereerd aan zijn prostaat. Hij vindt het belangrijk dat dit bespreekbaar is en dat het bewustzijn rondom prostaatproblemen groeit.


De Palace Papers

Het onthullende verhaal van de Windsors – van Camilla en Meghan

Meer over: