Ga naar de inhoud

Máxima bezoekt Design Academy Eindhoven

Update:
Máxima bezoekt Design Academy Eindhoven

Koningin Máxima bezoekt donderdagmiddag 25 januari de Design Academy Eindhoven, een vooraanstaande hbo-instelling gespecialiseerd in design. Het bezoek staat in het teken van de stimulering van jong designtalent en onderstreept de wereldwijde waardering voor Dutch design.

En dat we talenten hebben blijkt wel uit de nieuwste designs, in dit artikel zie je er een aantal voorbijkomen.

Erkenning van jong designtalent in Nederland

Dutch design staat bekend om haar innovatieve ontwerpen van hoge kwaliteit. Daarnaast staan de design-opleidingen van Hollandse bodem ook bekend om de vaardigheid om verbindingen te leggen met maatschappelijke vraagstukken in ons land en in de wereld.

Máxima verkent de werkplaatsen en studentenprojecten

Het werkbezoek van de koningin begint met een gedetailleerde uiteenzetting over de actuele ontwikkelingen binnen de bachelor- en masteropleidingen. Hierbij gaan ze dieper in op de onderzoeksprojecten en de conceptuele, contextuele en internationale benadering van design.

Koningin Máxima bezoekt werkplaatsen die integraal deel uitmaken van de onderwijsbenadering van de Design Academie Eindhoven. Deze werkplaatsen vormen een aanvulling op de sterke nadruk op onderzoek en bieden studenten de mogelijkheid om grenzen te verleggen op het gebied van processen en materialen. Hier ontdekken zij vaak volledig nieuwe en vaak baanbrekende technieken.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Diverse ontwerpvisies en onderzoeksmogelijkheden

Bachelorstudenten delen in een sessie met Máxima inzichten over verschillende ontwerpvisies en onderzoeksmogelijkheden binnen diverse studio’s, zoals ‘Digital-Native’, ‘Silva Systems’ en ‘Do-Make’.

Het bezoek culmineert in de eindpresentaties van een aantal 4e-jaarsstudenten die hun bacheloropleiding afronden met een zelfgekozen ontwerpproject. Hierbij gaan ze de uitdaging aan om ervaringen uit de studio’s te integreren in hun eigen ontwerpen. Máxima sluit de dag af met een ontmoeting met samenwerkingspartners van Design Academy Eindhoven, waar bedrijven en organisaties onderzoeksvragen indienen.

Design Academy Eindhoven: dé internationale broedplaats voor jong talent

Met ongeveer 800 studenten uit meer dan 50 landen, verdeeld over 4-jarige bachelor- en 2-jarige masteropleidingen, staat Design Academy Eindhoven bekend als een internationale hub voor jong designtalent. Al ruim 70 jaar leidt de academie studenten op om vrij en open te denken over de mogelijkheden van design als instrument voor materiële, sociale, ecologische en kritische innovatie.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Eindhoven is dé designstad dankzij Philips, DDW en Design Academy

Dankzij bijdragen van prominente namen zoals Philips, DDW en Design Academy Eindhoven heeft Eindhoven zich ontwikkeld tot dé designstad van Nederland. Creatieve broedplaatsen verspreid over de stad, vaak gevestigd op voormalige industrie- en bedrijventerreinen, dragen bij aan het unieke karakter van Eindhoven als zogeheten ‘designhub’.

Koninklijke erkenning van Dutch Design Academy

In het Isola Design District ontmoette Koningin Máxima in 2023 Nederlandse designers. Foto: RVD/about.today.

Dit werkbezoek voegt zich bij eerdere activiteiten van Koningin Máxima, waaronder bezoeken aan Nederlandse ontwerpers in Eindhoven, tijdens tentoonstellingen in Parijs, Nederlandse exposanten tijdens de Milan Design Week, en eerdere deelnames aan de Dutch Design Week in Eindhoven in de jaren 2011, 2016 en 2023. Het illustreert de voortdurende koninklijke erkenning van het belang van Dutch design op zowel nationaal als internationaal niveau.

Bekijk hier de beelden van het bezoek van Koningin Máxima aan Design Acadey Eindhoven in 2023 >>

Bronnen: Design Academy Eindhoven, Het Koninklijk Huis. Hoofdfoto: Max Kneefel.

Meer over: