Ga naar de inhoud

Olympische Spelen voorspelling NL: ’16x goud, 9x zilver en 10x brons

Update:
Olympische Spelen 2024

Voor de Nederlandse olympische ploeg liggen deze zomer tijdens de Olympische Spelen in Parijs 16 gouden, 9 zilveren en 10 bronzen medailles klaar. Tenminste als we de voorspelling van het gerenommeerde Amerikaanse sportdatabedrijf Nielsen’s Gracenote mogen geloven.

Met 35 medailles levert TeamNL 1 medaille in ten opzichte van de score 4 jaar geleden in Tokio. In Japan kwam de Nederlandse ploeg tot 10 x goud, 12 x zilver en 14 x brons. Dat was het beste resultaat dat we ooit op de Olympische Spelen behaalde. Goed voor een 7e plaats in het medailleklassement.

Meeste plakken weer voor de VS

Nielsen’s Gracenote maakt volgens de NOS zijn voorspellingen op basis van data over sportuitslagen sinds de Spelen van Tokio in 2021. De prognose voor Parijs geeft aan dat de VS dit jaar weer de meeste plakken in de wacht sleept: 129 in totaal  (37 goud, 46 zilver en 46 brons) 16 meer dan in Tokio. China wordt weer 2e met 85 medailles: 35 goud, 28 zilver, 22 brons.

De tekst gaat onder video verder >>>

Goede voorbereiding voor Olympische Spelen is essentieel

Nielsen’s Gracenote voorspelt verder dat Nederland het meest succesvol wordt in de disciplines atletiek, baanwielrennen en roeien. Dat is geen groot nieuws want dat zijn we eigenlijk altijd al in die sporten. André Cats, directeur NOC*NSF, laat de voorspellingen voor wat ze zijn. Hij ziet de prognose als bevestiging van de prestaties van de sporters van TeamNL in 2023.

De tekst gaat onder video verder >>>

Geen geloof in voorspellingen

“De startpositie van Nederland in Parijs is veelbelovend”, aldus Cats. “De prognose zegt wat ons betreft niets over het uiteindelijke resultaat. We richten ons daar ook niet op en we hebben zoals bekend geen doelstellingen op basis van het aantal medailles. We geloven niet in voorspellingen, maar in gedegen voorbereiding.”


Olympische Spelen 2024 in Parijs: wat je moet weten

Parijs heeft de eer om gastheer te zijn van de 33ste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van 26 juli tot en met 11 augustus 2024. Meer dan 10.500 atleten uit 206 landen nemen deel aan dit grootschalige sportevenement.

Er worden in totaal 28 sportdisciplines worden beoefend, inclusief 4 toevoegingen zoals breaking, sportklimmen, skateboarden en surfen, die zijn opgenomen in het programma in overeenstemming met de Olympic Agenda 2020.

Kwalificatie Olympische Spelen van Parijs 2024

Om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, moeten sporters voldoen aan strenge kwalificatienormen. De Nederlandse atleten die zich hebben gekwalificeerd voor deze Spelen worden binnenkort bekendgemaakt.

Atleten moeten eerst voldoen aan de kwalificatie-eisen van hun sportbond en vervolgens wordt hun deelname voorgedragen aan NOC*NSF, dat de kwalificaties controleert alvorens goedkeuring te verlenen.

In sommige gevallen zijn er meer gekwalificeerde atleten dan beschikbare plaatsen. In deze gevallen hanteert de sportbond een intern selectiereglement om de deelnemers te bepalen.

Op dit moment is de voordracht van de volgende sporters ingediend en goedgekeurd:

  • Kanovaren (slalom): Martina Wegman (K1, vrouwen)
  • Waterpolo: Vrouwenteam*
  • Zeilen: Odile van Aanholt en Annette Duetz (49er FX) Annelous Lammerts (Formula Kite, vrouwen) Bart Lambriex en Floris van de Werken (49er) Laila van der Meer en Bjarne Bouwer (Nacra 17)

*De selectie wordt later bekendgemaakt.

Officiële Tickets voor de Olympische Spelen Parijs 2024

Officiële tickets voor de Olympische Spelen in Parijs worden verkocht via de website van het organisatiecomité, tickets.paris2024.org. Voor speciale hospitality-pakketten werkt het organisatiecomité samen met P1 Travel, die officiële wedstrijdkaarten aanbiedt.

Let op: Het is van belang dat kaarten alleen via officiële verkooppunten worden gekocht om ticketfraude te voorkomen.

Losse wedstrijdkaarten en Hospitality-pakketten

  • Losse wedstrijdkaarten worden in verschillende fases verkocht, waarvan sommige reeds zijn geweest. De resterende kaarten worden verkocht tot aan de start van de Spelen.
  • Hospitality-pakketten zijn beschikbaar voor wie zijn bezoek aan de Spelen extra speciaal wil maken. Deze pakketten combineren wedstrijdkaarten met extra producten of diensten zoals entertainment, eten en drinken, en toegang tot exclusieve lounges.
  • Kaartprijzen variëren afhankelijk van de sport, de wedstrijd en de stoelcategorie.
  • Er zijn 4 prijscategorieën (A, B, C en D), waarbij de prijzen per venue verschillen.
  • De goedkoopste kaarten beginnen bij €24, terwijl bijna de helft van alle beschikbare kaarten €50 of minder kost.
  • Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende prijscategorieën en de beschikbaarheid per locatie is te vinden op de officiële website van de Olympische Spelen 2024.

Video: 100 jaar (2022) Olympische Spelen

Bekijk de video hieronder >>

Bron: NOS

Meer over: