Ga naar de inhoud

Koningshuis the Musical: humoristisch kijkje achter de schermen

Update:
Koningshuis the Musical

AvroTros komt met een nieuwe satirische serie waarin de Nederlandse actrice Noortje Herlaar de rol van Beatrix speelt. Naast haar vervult actrice Sarah Janneh de rol van koningin Máxima. De reeks draagt de naam “Hendrik Groen en de zwarte actrice die Máxima speelt” en biedt een humoristische kijk achter de schermen van een fictieve en onsuccesvolle musical over het Koninklijk Huis.

“Hendrik Groen en de zwarte actrice die Máxima speelt”

Bedenker Diederik Ebbinge, bekend van programma’s zoals ‘Promenade’ en ‘Top 2000 a gogo’, onthult dat het een satirische serie wordt voor AvroTros. Hoewel dit genre goed bij hem past, benadrukt hij dat hij niet eeuwig in dit soort werk wil blijven hangen. “Ik wil meer projecten doen die ons verbinden,” aldus Ebbinge.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Koningshuis the Musical is een Nederlandse mockumentary

De serie is geïnspireerd door de stijl en de humor van bekende mockumentaries zoals “This is Spinal Tap” en “30 Minutes or Less”. De serie, een mengeling van humor, satire en maatschappijkritiek, biedt een frisse en verhelderende kijk op de Nederlandse samenleving.

Waar is Koninghuis the Musical te zien?

Vanaf 17 maart is “Hendrik Groen en de zwarte actrice die Máxima speelt” wekelijks te zien op NPO 3 om 20.20 uur.

Video This is Spinal Tap

Deze serie (kijk video hieronder) is een bron van inspiratie voor de nieuwste tv-serie “Hendrik Groen en de zwarte actrice die Máxima speelt”.

De tekst gaat onder de video verder >>

Regisseur Diederik Ebbinge: keuze voor Koningshuis the Musical

De regisseur van de serie, Diederik Ebbinge, legt uit waarom hij voor een musicalsetting heeft gekozen: “De musical ‘Hij Gelooft in Mij’ was al heel wat jaren aan de gang en ik als buitenstaander kwam in een soort ondergronds gezelschap terecht. Het intrigeerde mij om te zien hoe de mensen daar hun leven leefden. Meer nog: het was een bijna aparte minimaatschappij op zichzelf, een uitstekende decor voor een mockumentary.”

Actuele thema’s in de schijnwerpers

Ebbinge hoopt met de serie over het koningshuis een aantal actuele onderwerpen te behandelen, waaronder cancelcultuur, de woke-beweging, en mediahysterie. Door deze thema’s in een satirische context te plaatsen, hoopt hij een fris en mogelijk ontraditioneel perspectief te bieden op deze vaak gevoelige onderwerpen.

De veelzijdige Ebbinge is niet alleen bezig met dit televisieproject. In een recent interview geeft hij toe dat hij stiekem aan een echte muzikale theaterproductie werkt. Hoewel hij nog weinig kwijt wil over dit nieuwe project, belooft hij de ironie los te laten en in plaats daarvan de focus te leggen op het verbinden van mensen.

Van satire naar serieuze projecten

Ebbinge is niet van plan zich volledig los te maken van satire. Hij ziet het als zijn missie om actuele en soms gevoelige thema’s aan te pakken in een komische, maar doordachte context. Toch wil hij ziijn creatieve spectrum verbreden. Naast satire is hij geïnteresseerd in projecten die mensen samenbrengen en die een positieve impact hebben op de maatschappij.

Daarnaast kondigt de regisseur het nieuwe seizoen aan van de populaire serie “De Luizenmoeder”. Ebbinge weigert echter mogelijk toekomstige projecten te bevestigen. “Ik wil de focus houden op het huidige werk. De toekomst zal onthullen wat er nog in het verschiet ligt,” besluit hij.

Of ons koningshuis naar de serie gaat kijken is de vraag. Beatrix heeft meer een voorliefde voor balletvoorstellingen.

Bron: bd

Meer over: