Ga naar de inhoud

Docu over het leven van Els Borst: ‘De erfenis van Els Borst’

Update:
Documentaire over Els Borst

Op 8 februari 2014 komt het schokkende nieuws naar buiten dat Els Borst op 81 jarige leeftijd is vermoord. Nu, 10 jaar later, komt er een documentaire over haar leven. ‘De erfenis van Els Borst’. In de documentaire krijgen we niet alleen een kijkje in het leven als Minister maar ook als Moeder.

Shownieuws over de documentaire

Bekijk de uitzending hieronder terug. De tekst gaat onder de video verder >>

Waar was Els Borst van bekend?

  • Ze (1932-2014) was een Nederlandse politica en medicus. Lid van de Democraten 66 (D66) partij en diende als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Nederland van 1994 tot 2002.
  • Borst stond bekend om haar inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg en heeft verschillende hervormingen op dit gebied doorgevoerd tijdens haar ambtstermijn als minister.
  • Ze wordt ook herinnerd vanwege haar bijdrage aan de euthanasiewetgeving in Nederland, die artsen in staat stelt om onder strikte voorwaarden euthanasie uit te voeren.
  • Ze was een invloedrijke figuur in de Nederlandse politiek en werd gerespecteerd vanwege haar toewijding aan de publieke zaak en haar professionele achtergrond als arts.

Wanneer is de docu op tv?

BNN/VARA zendt op 8 februari de documentaire ‘De erfenis van Els Borst’ uit (22:20 uur, NPO 2).

Reconstructie daad Bart van U

Bekijk hieronder de video van de reconstructie, hoe Bart van U doordraaide >>

Bron + beeldmateriaal: Talpa

Meer over: