Draai voor klassieke weergave

Zo maak je het thuis gezellig tijdens de Paasdagen

Houd je van breien en haken of wil je het al tijden oppakken? Dit is het moment om de handen uit je mouwen te steken voor knutselwerken. Een eigengebakken chocoladetaart, een gezellige paasbrunch extra goed voorbereiden? Wij geven tips om de paasdagen thuis te vieren en zelf aan de slag te gaan.

Gebreide knutselwerken

Er zijn een heleboel complete pakketten met patronen om direct te beginnen. Van eierwarmers tot paasversiering. Op de site van wolplein kun je bijvoorbeeld een haakpakket bestellen om paasmandjes, eierwarmers en paashangers voor een vrolijke paastak te maken. Je kunt de haakpatronen natuurlijk ook afzonderlijk bestellen om je volledig op één knutselwerk te richten. Laat je omgeving zien hoe makkelijk het kan zijn en versier je huis met eigengemaakte haaksels en breisels. Het past helemaal bij deze tijd!

Paastaart bakken

Naast knutselen is Pasen de ideale tijd om de keuken in te duiken. Of je nu de voorkeur hebt voor zelfgebakken paaskoekjes, konijnen broodjes of een traditionele paastaart. Je kunt de taart zo eenvoudig houden als je wilt. Als je voor simpel en snel wilt gaan, kun je een frisse kwarktaart bakken en de bovenkant van de taart bedekken met toefjes slagroom en mini paaseitjes. Of je gaat wat gedetailleerder te werk met een krans van meringue nestjes of een grote chocoladetaart. Op de website van Laura’s Bakery en Liefde voor Bakken vind je verschillende bakrecepten

Paasbrunch voorbereiden

Maak – vlak van tevoren – versgeperste jus d’orange. Niet alleen om de nodige vitaminen binnen te krijgen, ook om kleur aan de gedekte tafel toe te voegen. Zorg voor versgebakken brood en een paasstol; voor de paastraditie. Haal een houten opdienschaal of borrelplank tevoorschijn en bedek deze met je favoriete beleg van de slagersafdeling. Kies geen gewone boter uit de supermarkt, kijk eens naar roomboter in de vorm van een paashaas of lammetje. Bestel wat speciale paashagel voor de zoetliefhebbers. En vergeet vooral geen eieren te koken, zeker niet wanneer je net een gebreide eiermuts of -warmer hebt gemaakt. Maak de brunch af met een hartige lekkernij zoals een quiche. Kleed de tafel aan met leuke naamlabels of persoonlijke kaartjes. Wat fleurige servetten en bloemen geven het een de ideale paassfeer.  

Zoektocht naar chocolade

Dat het zoeken van paaseieren voor vermaak bij zowel junioren áls senioren zorgt, wordt keer op keer bewezen. Er zit daarom niets anders op dan de paasmandjes tevoorschijn te halen en chocolade paaseitjes door het hele huis te verstoppen. Bekijk het lijstje hieronder om inspiratie op te doen voor de beste verstopplekken in huis. En belangrijker nog: onthoud waar je ze hebt neergelegd, voordat de chocolade eitjes ergens liggen weg te smelten.

Top 10 beste verstopplekken paaseitjes

  1. In een jaszak 
  2. In een pantoffel
  3. In een naaidoos
  4. In een mok in de kast 
  5. In de medicijnkast
  6. In een tampon- of maandverbanddoosje
  7. In een eierdoosje 
  8. Tussen de keukenlappen
  9. Tussen de koffiebonen
  10. In een keuken gieter 

Een Vrolijk Pasen namens de Startpagina redactie. Alles over de paasdagen 2020 vind je hier.

Auteur: Anouk Bruel