Ga naar de inhoud

Pasen thuis vieren doe je zo, 7 tips voor gezelligheid

Update:
pasen

Pasen staat voor de deur. Hoewel het weer niet altijd meezit, betekent dat niet dat we deze feestelijke tijd zomaar aan ons voorbij laten gaan. Binnen de muren van ons huis zijn er talloze activiteiten die kunnen zorgen voor een gezellige en onvergetelijke Pasen.

Welke activiteiten zijn perfect voor als het regent of als je liever thuis blijft tijdens de drukke paasdagen. In huis kan je meer doen dan je denkt!

7 activiteiten tijdens Pasen

1. Creatieve knutselsessie: gebreide kunstwerken

Begin je Pasen met een creatieve knutselsessie. Gebruik je brei- en haakvaardigheden of pak het nu op. Ontdek complete knutselpakketten met patronen voor eierwarmers en paasversieringen. Op de site van wolplein vind je haakpakketten voor paasmandjes, eierwarmers en paashangers, waarmee je jouw huis een persoonlijke touch geeft. Ook op Pinterest zie je de leukste gebreide of gehaakte kunstwerken voor Pasen.

Laat je omgeving zien hoe makkelijk en leuk het is om je huis te versieren met eigengemaakte haaksels en breisels.

2. Aan de slag met de (klein)kinderen

Als je (klein)kinderen hebt, ga dan met ze aan de slag. Verras ze met heerlijke paaschocolade en ga daarna lekker aan de knutsel. Wat dacht je van een papieren paashaas of eieren beschilderen? Onze tip: De knutselspullen van de Action. Daar koop je stenen paashazen, die je kan beschilderen. Fantastisch voor jong en oud.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

3. Eigentijdse paasslingers: kleurrijke creaties

Ga verder dan de traditionele paastakken en creëer je eigen paassfeer met kleurrijke paasslingers. Knip ei-vormen uit verschillende kleuren papier en versier ze naar wens. Rijg de ei-vormen aan een draad voor een vrolijke paasslinger met een eigentijdse uitstraling. Voeg eventueel kraaltjes of pompoentjes toe voor extra creativiteit. Hang ze rondom de tafel, zo is het tafelen nog gezelliger.

Benodigdheden om te knutselen voor Pasen

4. Culinaire uitdaging: paastaart bakken

Duik de keuken in en maak van Pasen een smakelijk feest. Probeer nieuwe bakrecepten, van eenvoudige kwarktaarten tot gedetailleerde taarten met meringue nestjes of chocolade. Variatie in de keuken voegt extra genot toe aan deze feestelijke dagen. Breng vooral een bezoekje aan de supermarkt. Er zijn tegenwoordig zoveel kant-en-klare pakketten te koop. Makkelijk en de kans dat het lukt, is aanzienlijk groter.

Paastaart met bokkenpootjes

De tekst gaat onder de video verder >>

@brenda_kookt

Yes, op mijn website trappen we vandaag af met de paasrecepten. En hoe, met een topper van een paastaart! Een heerlijke MonChou Paastaart met bokkenpootjes en lemon curd. Loopt het water je al in de mond? Het is een lekkere frisse taart met een basis van MonChou, met bokkenpootjes, (homemade) lemon curd en praline paaseitjes. Echt smullen! Het is dé paastaart die je op tafel moet zetten met de paasdagen dit jaar. Dit heb je nodig voor de MonChou Paastaart: 80 gram boter 200 gram Enkhuizer Jodekoeken 200 gram bokkepootjes 500 ml ongeklopte slagroom 2 zakjes Klopfix 200 gram MonChou Verse Roomkaas op kamertemperatuur 80 gram witte basterdsuiker 5 eetlepels lemon curd 5 praline paaseitjes Het complete recept vind je op: https://brendakookt.nl/ ⁠ #paastaart #paasrecept #monchoutaart #lemoncurd #spektakelstuk #paasreceptt #brendakookt #samenwerking

♬ origineel geluid – Brenda_Kookt

5. Stijlvolle paasbrunch: genieten van eten en gezelschap

Bij Pasen hoort ook een heerlijke paasbrunch. Bereid versgeperste jus d’orange, versgebakken brood, en een paasstol. Presenteer je favoriete beleg op een aantrekkelijke houten opdienschaal of borrelplank. Voeg een moderne twist toe met unieke botervormen en speciale paashagel. Maak de brunch compleet met gekookte eieren en een smakelijke quiche.

6. Zoektocht naar chocolade

Maak het zoeken naar paaseieren een vermakelijke activiteit voor alle leeftijden. Verstop chocolade paaseitjes op creatieve plekken door het hele huis. Denk aan jaszakken, pantoffels, mokken in de kast, en meer. Onthoud goed waar je de lekkernijen hebt verstopt om verrassingen te voorkomen. Maak er daarna wat creatiefs van:

De tekst gaat onder het bericht verder >>

10 beste verstopplekken voor paaseitjes

  1. In een jaszak
  2. In een pantoffel
  3. In een naaidoos
  4. In een mok in de kast
  5. In de medicijnkast
  6. In een tampon- of maandverbanddoosje
  7. In een eierdoosje
  8. Tussen de keukenlappen
  9. Tussen de koffiebonen
  10. In een keuken gieter

7. Tijd voor spelletjes

Van al dat paaseieren zoeken wordt je toch een partijtje moe. Tijd voor wat ontspanning. Lichamelijk dan, want je geest gaat wel op volle toeren. Pasen is namelijk de perfecte gelegenheid om spelletjes te spelen. Ben je ‘maar’ met zijn 2-en? Geen paniek, want deze spelletjes voor met zijn tweetjes zijn ideaal.

Leuke (bord)spelletjes voor 2

  • Saboteur: het Duel
  • Vlotte Geesten
  • Het Spreekwoordenspel
  • Het Geheugenspel
  • Regenwormen
  • Beverbende
  • Zeg hetzelfde
  • Uno Kaartspel
  • Yahtzee
  • Take 5!

Bordspellen voor volwassenen

Meer over: