Het lijkt erop dat je gebruik maakt van een verouderde browser, niet alle functies van Startpagina zullen hiermee werken. Update je browser om sneller en veiliger te browsen.

Draai voor klassieke weergave

Zo maak je het thuis gezellig tijdens de Paasdagen

Pasen ziet er óók dit jaar anders uit. De coronacrisis houdt ons nog steeds veel thuis, maar dat betekent natuurlijk niet dat we Pasen zomaar aan ons voorbij laten gaan. Binnenhuis zijn er een hoop leuke en gezellige activiteiten te organiseren. Met deze tips vier je Pasen gezellig thuis.

1. Gebreide knutselwerken

Houd je van breien en haken of wil je het al tijden oppakken? Dit is het moment om de handen uit je mouwen te steken voor knutselwerken. Er zijn een heleboel complete pakketten met patronen om direct te beginnen. Van eierwarmers tot paasversiering. Op de site van wolplein kun je bijvoorbeeld een haakpakket bestellen om paasmandjes, eierwarmers en paashangers voor een vrolijke paastak te maken. Je kunt de haakpatronen natuurlijk ook afzonderlijk bestellen om je volledig op één knutselwerk te richten. Laat je omgeving zien hoe makkelijk het kan zijn en versier je huis met eigengemaakte haaksels en breisels. Het past helemaal bij deze tijd en is ontzettend leuk om te doen.

2. Creatief met paasversiering

Behalve paastakken neerzetten, kun je nog veel meer leuks verzinnen om je huis in paassfeer te brengen. Wat dacht je van een paasslinger? Je maakt hem door uit verschillende kleuren papier allemaal even grote ei-vormen te knippen. Deze vormen kun je kleuren, versieren of beplakken. Daarna rijg je de ei-vormen aan een draad. Als je ze naast elkaar wil hangen dan prik je de naald alleen bovenin, wil je ze onder elkaar dan prik je boven en onder. Eventueel nog wat kraaltjes aanhangen of pompoentjes. 

Benodigdheden om te knutselen voor Pasen

3. Paastaart bakken

Naast knutselen is Pasen de ideale tijd om de keuken in te duiken. Of je nu de voorkeur hebt voor zelfgebakken paaskoekjes, konijnen broodjes of een traditionele paastaart. Je kunt de taart zo eenvoudig houden als je wilt. Als je voor simpel en snel wilt gaan, bak je een frisse kwarktaart en de bovenkant van de taart bedek je met toefjes slagroom en mini paaseitjes. Of je gaat wat gedetailleerder te werk met een krans van meringue nestjes of een grote chocoladetaart: dit zijn verschillende bakrecepten.

4. Bij Pasen hoort gezellig samen (digitaal) brunchen

Bij Pasen hoort ook een heerlijke paasbrunch. Ondanks dat je dit niet met de hele familie kan doen, is het zeker aan te raden om alsnog een gezellige paasbrunch te maken. 

TIP: als je alleen bent met Pasen, spreek dan digitaal met je familie af! Hier vind je een duidelijk overzicht van alle apps waarmee je kunt videobellen, inclusief voor- en nadelen!

Maak – vlak van tevoren – versgeperste jus d’orange. Niet alleen om de nodige vitaminen binnen te krijgen, ook om kleur aan de gedekte tafel toe te voegen. Zorg voor versgebakken brood en een paasstol; voor de paastraditie. Haal een houten opdienschaal of borrelplank tevoorschijn en bedek deze met je favoriete beleg van de slagersafdeling. Kies geen gewone boter uit de supermarkt, kijk eens naar roomboter in de vorm van een paashaas of lammetje. Koop wat speciale paashagel voor de zoetliefhebbers. En vergeet vooral geen eieren te koken, zeker niet wanneer je net een gebreide eiermuts of -warmer hebt gemaakt. Maak de brunch af met een hartige lekkernij zoals een quiche. Wat fleurige servetten en bloemen geven het de ideale paassfeer.

5. Maak een gezellige paas wandeling

Is het lekker weer? Ga dan een stukje wandelen! Een blokje om met de benenwagen is niet alleen leuk, ook is het heel gezond. Met wandelen verbrand je veel meer calorieën dan je denkt. Zoveel calorieën verbrand je tijdens een wandeling. Zoek een stukje natuur op en maak een mooie natuurwandeling om tot rust te komen.

6. Zoektocht naar chocolade

Dat het zoeken van paaseieren voor vermaak bij zowel junioren áls senioren zorgt, wordt keer op keer bewezen. Er zit daarom niets anders op dan de paasmandjes tevoorschijn te halen en chocolade paaseitjes door het hele huis te verstoppen. Bekijk het lijstje hieronder om inspiratie op te doen voor de beste verstopplekken in huis. En belangrijker nog: onthoud waar je ze hebt neergelegd, voordat de chocolade eitjes ergens liggen weg te smelten.

10 beste verstopplekken paaseitjes

 1. In een jaszak
 2. In een pantoffel
 3. In een naaidoos
 4. In een mok in de kast
 5. In de medicijnkast
 6. In een tampon- of maandverbanddoosje
 7. In een eierdoosje
 8. Tussen de keukenlappen
 9. Tussen de koffiebonen
 10. In een keuken gieter

10 leuke (bord)spelletjes voor twee

Spelletjes spelen is altijd een leuk idee. Het is gezellig en leerzaam. Deze tien spelletjes zijn leuk om met zijn tweeën te doen, maar ook met meer. Ken jij de onderstaande 10 spelletjes al?

 1. Saboteur: het Duel
 2. Vlotte Geesten
 3. Het spreekwoordenspel
 4. Het geheugenspel
 5. Regenwormen
 6. Beverbende
 7. Zeg hetzelfde
 8. Uno kaartspel
 9. Yahtzee
 10. Take 5!

Bordspellen voor volwassenen

Een Vrolijk Pasen namens de Startpagina redactie. Alles over de paasdagen 2021 vind je hier.

Lees ook

Auteur: Anouk Bruel en Ilse Bloemendal