Ga naar de inhoud

Pasen knutselplezier: 8 geweldige ideeën om met de (klein)kinderen te maken

Update:
pasen-activiteiten-binnenshuis

Een huis vol vrolijke paastakken, chocolade eitjes en een feestelijk gedekte tafel voor de paasbrunch. Met Pasen wil je je huis extra gezellig maken. Hoe pak je dat nou op een makkelijke en leuke manier aan? Wij zetten de leukste doe-het-zelf paasideetjes voor je op een rij.

Van schattige paaseieren tot kleurrijke decoraties – ontdek hoe je samen met de kleintjes een onvergetelijke tijd kunt hebben tijdens het creëren van je eigen feestelijke Paascreaties. Laat de knutselavonturen beginnen!

1. Een persoonlijk paasei

Als je dit ziet, ben je toch gelijk op slag verliefd? Deze mevrouw maakt houten paaseieren, inclusief naam, om zelf te beschilderen. Hoe leuk! Maar je kunt natuurlijk ook zelf een ei uitzagen of -knippen en die beschilderen.

2. Vrolijke eierwarmers

Geen paasbrunch is compleet zonder warme eitjes. Voeg een feestelijke twist toe aan je tafel met zelfgemaakte vrolijke eierwarmers. Het is simpel en zorgt direct voor een feestelijke ambiance.

  • Benodigdheden: Verschillende tinten vilt, tekenpapier, potlood, schaar, spelden, naald, borduurgaren.
  • Aan de slag: Teken een paasfiguurtje op papier, knip het twee keer uit vilt, naai rondom aan elkaar met een festonsteek, en vul het bovenste deel met wat watten voor extra warmte.

3. Eieren kleuren met Pasen

Leuk én creatief. Wist je dat je eieren eenvoudig een kleurtje kunt geven? Neem je kleinkinderen mee naar buiten, pluk zoveel mogelijk kleuren en ga dan binnen aan de slag.

4. Kleurige kralenslinger met paaseieren

Wil je jouw paastafel naar een hoger niveau tillen? Met een kleurrijke kralenslinger en vrolijke paaseieren maak je een feestelijke sfeer.

  • Benodigdheden: Houten kralen (15 mm), katoenkoord, crêpepapier, hobbykarton (50×70 cm).
  • Aan de slag: Kies kleuren die bij jouw interieur passen, knip en vouw eivormen van crêpepapier en karton, stik ze aan elkaar met wit garen, en waaier de eieren open voor een prachtig effect.

5. Een paashaas van een eierdoos

Al die eieren. Slim om iets te doen met de eierdozen. Kijk hoe leuk?

6. Paashaas voor aan de muur

Breng de vrolijkheid omhoog met schattige paashazen aan de muur. Met zachtblauw, lichtroze en felgeel hobbykarton creëer je deze eyecatchers.

  • Benodigdheden: Hobbykarton in verschillende kleuren, dubbelzijdig tape of hobbylijm, een schaar, een stukje bruin ribbelkarton.
  • Aan de slag: Teken een ei en oren, neem dit over op het hobbykarton, vouw en monteer de koppen met dubbelzijdig tape of lijm.

7. Vrolijke paastakken

Laat je huis stralen met zelfgemaakte bloesemtakken die er verrassend echt uitzien. Nog nooit heeft je huis er tijdens Pasen zo gezellig uitgezien.

  • Benodigdheden: Zelfdrogende klei, kleistekertjes, verf decorfin, bloemenpons papier, lintjes.
  • Aan de slag: Verzamel takken uit het bos, plak met lijm roze bloemetjes aan de takken, gebruik zelfdrogende klei voor paasversiering, steek figuurtjes uit en verf ze in verschillende kleuren, hang ze in de takken.

8. Doe het zelf-pakketten voor Pasen

Dit is nog maar het begin. Laat je inspireren door de verschillende doe het zelf-pakketten die er zijn. Deze haal je bijvoorbeeld bij de Hema of Action. Makkelijk, compleet en weer eens wat anders. Vaak ben je hier wel wat langer mee bezig. Zorg dat je er genoeg tijd voor neemt.

Laat je inspireren door deze knutselwerken. Maak van Pasen een creatief feest!

Meer over: