Ga naar de inhoud

Sportaanbod Viaplay met Formule 1, darten en voetbal te zien op ViaplayTV

Update:
sport op tv

Viaplay gaat samenwerken met Talpa. SBS9 wordt op omgedoopt tot ViaplayTV. Dat is vandaag bekendgemaakt. Op de zender is dan een selectie van het sportaanbod van Viaplay te zien, waaronder Formule 1-races, dart- en voetbalwedstrijden.

Viaplay zegt dat het gaat om samenvattingen en kwalificaties. Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Japan uitgezonden, met enkele uren vertraging. De live races blijven te zien bij de betaalde streamingsdienst van Viaplay.

Darttoernooien en Premier League-wedstrijden

Ook de darttoernooien van de PDC verhuizen naar ViaplayTV. Daar zijn ook zijn de Premier League-avonden van 11 en 18 april live te volgen. De komende 2 weken zendt ViaplayTV Fulham – Newcastle United, Tottenham Hotspur – Nottingham Forest, Manchester City – Luton Town en Chelsea – Everton live uit.

ViaplayTV gaat in de toekomst ook duels uit de Bundesliga live uitzenden. Talpa en Viaplay zijn van plan om het sportaanbod in de toekomst verder te uit te breiden.

Bekijk hier de uitzending van Hart van Nederland waarin dit ter sprake komt (bij 3.10 minuten). De tekst gaat onder de video verder >>

Bron van frustratie

Viaplay’s recente beslissing om sportinhoud naar een traditioneel tv-kanaal te verschuiven, komt op een opmerkelijk tijdstip. Slechts enkele weken geleden zette Viaplay Group in Nederland een punt achter het traditionele kanaal Viaplay Xtra bij televisieaanbieders zoals Ziggo, KPN, Odido, Delta, Caiway en Solcon. Op dit kanaal was exclusief de Formule 1 op zaterdag en zondag live te bekijken.

Echter, Viaplay Xtra vormde een bron van frustratie voor Viaplay zelf. Bij de lancering op de markt voelden zij de druk van de providers, vooral vanwege de zorgen over de capaciteit van het netwerk om de grote hoeveelheid Formule 1-fans te ondersteunen, wat in de beginfase een terechte zorg bleek te zijn. Met de verbeterde technische infrastructuur van Viaplay kwam er onvrede aan het licht over het feit dat directe abonnees van Viaplay geen toegang hadden tot het lineaire kanaal Viaplay Xtra, wat de recente strategiewijziging nog verrassender maakt.

Ziggo aast op rechten Formule 1

Het is overigens het laatste jaar dat Viaplay over de Formule 1-rechten beschikt. Het contract van de Scandinavische streamingdienst loopt tot 2025. Kabelmaatschappij Ziggo zou de rechten graag terug willen kopen. Streamingsdienst Viaplay verkeert in zwaar weer. Vorig jaar stelde het 2 maal het publiceren van kwartaalcijfers uit.

Bronnen: Voetbalzone, TVTotaal en NOS. Foto: Izzetugutmen voor Canva

Meer over: