Ga naar de inhoud

Ontdek deze 6 nieuwe Netflix hits van 2024

Update:
Netflix 2024 tips

Netflix blijft ons verwennen met een constante stroom van boeiende inhoud, van klassiekers tot gloednieuwe releases. Als je op zoek bent naar de nieuwste aanwinsten op de streamingdienst, mag je zeker niet voorbijgaan aan enkele opmerkelijke titels die onlangs zijn toegevoegd. Van een waargebeurde WOII-film tot een opwindend Brits misdaadavontuur en zelfs een Nederlandstalige selectie.

Ontdek hieronder onze tips voor de nieuwste Netflix hits. Alleen de moeite waard om te kijken!

1. The Monuments Men (2014)

Een intrigerend historisch drama, geregisseerd door niemand minder dan de getalenteerde George Clooney, is onlangs aan het Netflix-assortiment toegevoegd. The Monuments Men (2014) brengt een sterrencast samen, met onder andere George Clooney zelf, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Hugh Bonneville, en Cate Blanchett in de hoofdrollen.

De film werpt een licht op de waargebeurde gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar een groep kunstkenners en historici, bekend als “The Monuments Men,” hun leven riskeerden om kunstschatten te redden die door de nazi’s waren gestolen. George Clooney verklaarde destijds bij de release dat 80% van het verhaal accuraat en waarheidsgetrouw is, waardoor de kijkers een fascinerend inzicht krijgen in dit onbekende hoofdstuk van de geschiedenis.

Trailer The Monuments Men

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

2. The Gentlemen (2024 )

In slechts enkele dagen heeft The Gentlemen (maart 2024 ) zich naar de top van de Netflix top 10 gekatapulteerd, waardoor zelfs de geliefde serie Avatar: The Last Airbender plaats moest maken. Dit Britse misdaadavontuur heeft kijkers wereldwijd in zijn greep gekregen, en het is duidelijk waarom.

Met een geestige en intelligente verhaallijn is The Gentlemen een verademing voor liefhebbers van het misdaadgenre. Het verhaal volgt de avonturen van Gordon Cormier, die de hoofdrol speelt in deze veelgeprezen serie. De serie heeft niet alleen de harten van kijkers veroverd, maar heeft ook bewezen dat het de nieuwe koning van de Netflix-hitlijsten is.

Trailer The Gentlemen

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

3. Entrevías seizoen 3: de Spaanse sensatie

Het Spaanse televisielandschap verovert gestaag internationale harten, en dit is niet alleen te danken aan de zonovergoten locaties en rijke cultuur. Het 3e seizoen van Entrevías (2022) heeft de wereldwijde Netflix top 10 veroverd, en de cijfers spreken boekdelen over de wereldwijde aantrekkingskracht van deze niet-Engelstalige serie.

In een week tijd werden de nieuwste afleveringen van Entrevías door maar liefst 4 miljoen Netflix-abonnees bekeken, waarmee de serie de koppositie veroverde als de populairste niet-Engelstalige serie op het streamingplatform. Dit succes komt niet als een verrassing, gezien de oprechte waardering van kijkers wereldwijd voor de diepgaande verhaallijnen, boeiende personages en de verbluffende cinematografie die de Spaanse serie kenmerken.

Entrevías neemt kijkers mee in het leven van de personages in de gelijknamige wijk in Madrid, waar drama, romantiek en intriges elkaar afwisselen op een meeslepende wijze. Het derde seizoen bouwt voort op het succes van de voorgaande seizoenen en heeft de serie een vaste plek bezorgd in de harten van Netflix-kijkers over de hele wereld.

Trailer Entrevías

Bekijk de trailer (Spaans) hieronder en lees verder >>

4. Turning Point: the bomb and the cold war (2024)

In de rijke schatkist van Netflix-documentaires is er een nieuwe parel toegevoegd die geschiedenisliefhebbers en nieuwsgierige kijkers zal fascineren. Turning Point: The Bomb and the Cold War (2024– ) is een uitgebreide docuserie die de Koude Oorlog en de nasleep ervan onder de loep neemt, met bijzondere aandacht voor de impact op de moderne wereld, inclusief de opkomst van Vladimir Poetin.

De kracht van deze docuserie ligt in de verslagen uit de eerste hand en de toegang tot prominenten over de hele wereld. Het belicht niet alleen de historische gebeurtenissen van de Koude Oorlog, maar werpt ook een scherp licht op de recente ontwikkelingen die voortvloeien uit de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Van de ontwikkeling van de atoombom tot de recente Russische invasie in Oekraïne, Turning Point brengt de geschiedenis en recente gebeurtenissen onverbloemd in beeld.

Trailer Turning Point

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

5. Fantasy film Damsel (2024)

Op Internationale Vrouwendag, d.d. 8 maart, verwelkomde Netflix een duistere en krachtige fantasyfilm: Damsel (2024), met Millie Bobby Brown, bekend van Stranger Things, in de hoofdrol.

Verre van het traditionele sprookje, vertelt de film het verhaal van prinses Elodie, gespeeld door Brown, die gedwongen wordt in een slecht huwelijk als onderdeel van een oude koninklijke schuld. In een strijd om te overleven wordt ze in een grot gegooid met een vuurspuwende draak, waarbij ze moet vertrouwen op haar verstand en wilskracht.

De film is geregisseerd door Juan Carlos Fresnadillo, bekend van 28 Weeks Later (2007) en Intruders (2011). Verder bevat de cast ook Angela Bassett, Nick Robinson en Robin Wright. Een onconventioneel en krachtig verhaal over vrouwelijke kracht nu beschikbaar op Netflix.

Trailer Fantasy film Damsel

Bekijk de trailer hieronder en lees verder >>

6. Nederlandse film Ome Cor (2022)

In de film “Ome Cor” uit 2022 wordt het leven van Ome Cor, een Rotterdamse havenarbeider, op indringende wijze belicht. Hij raakt in de film verstrikt in problemen door fraude met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. De film werpt een rauw en eerlijk licht op de uitdagingen waarmee arbeiders in de havenstad worden geconfronteerd. Het persoonlijke verhaal van Ome Cor neemt de kijker mee in de complexiteit van zijn keuzes en de gevolgen daarvan. Met een mix van realisme en menselijkheid biedt “Ome Cor” een diepgaand portret van een individu dat worstelt in een wereld van tegenstrijdige belangen en morele dilemma’s. Leuke Nederlandse film!

Trailer Nederlandse film Ome Cor

Bekijk de trailer hieronder >>

Zet het geluid van je grote smart tv of soundbar speaker maar harder en veel kijkplezier met een van deze Netflix tips!

Meer over: