Ga naar de inhoud

Amalia heeft Spanje ontdekt: woont ze in Madrid?

Update:
Kroonprinses Amalia, Madrid

“Prinses Amalia, de Nederlandse royal, ontsnapt aan de spotlights in Madrid! Ontdek waarom ze haar toevlucht zoekt in de Spaanse hoofdstad en hoe ze een gewoon leven leidt, ver weg van de bedreigingen. Van koninklijke diners tot winkelen zonder op te vallen – haar geheime Spaanse avontuur onthuld!”

Nieuw hoofdstuk in haar leven

Prinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, zoals ze voluit heet. In het kort, Prinses Amalia, lijkt het jaar 2023 te hebben aangegrepen als het moment om Spanje te ontdekken. De 20-jarige prinses, bekend om haar bedreigde status in Nederland, heeft recentelijk regelmatig tijd doorgebracht in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Hoewel officiële mededelingen over haar verblijf vanwege veiligheidsredenen uitblijven, wordt ze toch vaak gesignaleerd in de stad, waar ze onder meer met haar moeder, koningin Máxima, opduikt bij society-evenementen en uit eten gaat.

Prinses Amalia wordt door de buurt beschouwd als een gewone buurvrouw die wandelt met haar hondje en lokale winkels bezoekt, zo vertelde een buurvrouw aan Vanitatis. Voor de bescherming van Amalia vermeldt het tijdschrift niet waar en met wie ze hebben gesproken.

Ze is gezien tijdens diners en lunches, vergezeld door één of meerdere vrienden, in trendy restaurants. Ook is ze winkelend gespot, zowel in boetiekjes als in warenhuizen. Haar constante metgezel is haar kleine, witte hondje, dat vrijwel altijd aan haar zijde is. Het is belangrijk op te merken dat ze te allen tijde wordt beveiligd.

Amalia is dol op haar witte hondje

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Appartement in een chique wijk in Madrid genaamd Salamca

Het lijkt erop dat, kroonprinses Prinses Amalia, in Madrid een zekere mate van normaliteit en vrijheid heeft gevonden die ze in Nederland niet kon ervaren vanwege de aanhoudende bedreigingen. Volgens berichten uit de Nederlandse pers zou ze een appartement huren in een chique wijk van Madrid, waar ze, ondanks haar koninklijke status, gewone activiteiten kan ondernemen, zoals winkelen en uitgaan met vrienden.

De wijk Salamanca in Madrid staat bekend als een van de meest welvarende en exclusieve buurten van de stad. Hier vind je chique winkels, high-end boetieks, gastronomische restaurants en luxe appartementen. Salamanca staat ook bekend om zijn prachtige architectuur, met brede straten, elegante herenhuizen en imposante boulevards. Het is een aantrekkelijke buurt voor zowel inwoners als bezoekers, waar je kunt genieten van een vleugje luxe en een bruisend stadsleven.

Waarom Madrid?

De keuze voor Madrid lijkt niet toevallig te zijn. Het is niet alleen relatief dichtbij Nederland, maar het heeft ook een bijzondere betekenis voor haar ouders, die elkaar leerden kennen in Sevilla. Bovendien heeft Prinses Amalia veel connecties in Spanje en beheerst ze de Spaanse taal goed, waardoor ze gemakkelijk opgaat in het lokale gezelschap.

Prinses Amalia studeert in Amsterdam, maar volgt een deel van haar lessen online vanuit Madrid. In Spanje heeft ze meer vrijheid dan in Nederland, waar ze bijna niet naar buiten kan vanwege bedreigingen.

Minder zichtbaar in Nederland

Aan de andere kant van de medaille brengt het leven in Madrid een probleem met zich mee. Prinses Amalia loopt het risico minder in beeld te komen. 

Op Koningsdag, Prinsjesdag en andere openbare gelegenheden kan Prinses Amalia haar taken niet ontlopen. Echter, buiten deze evenementen blijft ze vrijwel onzichtbaar. Dit verschilt bijvoorbeeld van de Spaanse kroonprinses Leonor, die naast haar studie al verantwoordelijkheden heeft binnen het leger. Het is niet bekend of de 2 troonopvolgsters elkaar kennen. 

Het lijkt te ontbreken aan creatieve oplossingen om Amalia af en toe in Nederland te laten verschijnen zonder haar veiligheid in gevaar te brengen.

Geen toelage

Prinses Amalia krijgt momenteel geen geld van de overheid en hoeft daardoor geen officiële taken te doen. Haar verminderde zichtbaarheid roept wel vragen op. Hoeveel afstand kan een lid van het koninklijk huis nemen zonder de band met het publiek te verliezen? Het lijkt erop dat het ontdekken van Spanje voor Amalia een balans is tussen haar koninklijke plichten en een meer ontspannen leven.

Balans

Prinses Amalia’s regelmatige verblijf in Madrid geeft haar de ruimte om te genieten van een meer ontspannen levensstijl, weg van de intensieve publieke aandacht in Nederland. Ondanks eventuele kritiek op haar uiterlijk, blijft het van groot belang om respectvol om te gaan met haar privacy en te erkennen dat schoonheid subjectief is.

Laten we ons richten op haar opmerkelijke verdiensten en hopen dat haar tijd in Madrid haar de balans biedt tussen koninklijke plichten en persoonlijk welzijn.

Amalia gespot in Madrid op het terras

Bekijk de beelden hieronder >>

Shownieuws: buitenlandse pers in de ban van liefdesleven Amalia

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

Meer over: