Ga naar de inhoud

2023 een bewogen jaar voor Amalia en Alexia

Update:
Amalia en Alexia

Amalia en Alexia, de stralende prinsessen van Nederland, zijn niet alleen bekend vanwege hun koninklijke taken, maar ook vanwege hun avonturen als opgroeiende royalty’s. 2023 is het jaar dat Amalia en Alexia steeds meer in de schijnwerpers staan.

Het was een bewogen jaar voor de prinsessen. Bekijk hier de uitzending van Shownieuws met een overzicht van gebeurtenissen van de 2 zussen.

Tekst gaat onder de video verder >>

Voorbereiden op toekomstige koninklijke rol

Amalia, als oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, is volop bezig met het voorbereiden op haar toekomstige koninklijke rol. Door de bedreigingen, uit criminele hoek, aan haar adres zat ze een tijd thuis. Ze begon 2023 met een kennismakingsbezoek aan de Caribbean. Waarvan ze zichtbaar genoot. Ze was eindelijk als het ware weer even vrij. Ook liet de kroonprinses in een persconferentie weten wat de bedreigingen voor haar betekenen. Hierbij weer duidelijk dat de familieband van het gezin enorm sterk is.

Verder duikt ze steeds vaker op bij koninklijke gelegenheden in het buitenland. Zo was ze samen met haar oma, prinses Beatrix bij de receptie van de kroning van koning Charles. Zo wordt ze klaargestoomd voor haar toekomstige rol als koningin. Haar leven kleur krijgt weer kleur buiten het koninklijke erf.

Alexia steeds vaker in de openbaarheid

En dan hebben we Alexia, de tweede dochter binnen het gezin, zij heeft net als haar oudere zus haar handen vol gehad aan koninklijke verplichtingen. Zij maakte dit jaar bijvoorbeeld haar debuut op Prinsjesdag. Verder heeft ze haar officiële eerste werkbezoek achter de rug. Ze heeft een schip gedoopt, dat haar naam draagt, de Vox Alexia. “Het is heel spannend”, waren haar woorden tijdens dit officiële moment. Ook Alexia gaan wij ongetwijfeld vaker in het openbaar zien.

Fotosessie winter 2023

Afgelopen vrijdag waren de zussen nog te zien bij de fotosessie die is gemaakt van het hele gezin. Vlak voor dat hun kerstvakantie van start ging poseerden ze volledig ontspannen op het voorplein van Paleis Huis ten Bosch. Bekijk hieronder de foto van het complete gezin.

Foto’s: RVD

Meer over: