Ga naar de inhoud

Noodweer treft Nationaal Park Jandino Asporaat op Curaçao: bekijk de beelden

Update:
Natuurpark Jandino Asporaat curaçao getroffen door overstromingen

Hevige regenval op Curaçao heeft geleid tot overstromingen, met name in Bándabou. Het Nationaal Park Hofi Mango, opgericht door comedian Jandino Asporaat, is zwaar getroffen.

Jandino Asporaat over de schade aan het Nationaal Park

Nationaal Park Hofi Mango, een droomproject van Jandino Asporaat, wordt geconfronteerd met de verwoestende gevolgen van doorgebroken dammen door zware regenval in de nacht van 3 op 4 mei.

Lokale media melden uitgebreide schade in Bándabou, met huizen en infrastructuur die ernstig zijn beschadigd door het overstromingswater. Meteorologische Dienst Curaçao heeft code oranje afgegeven vanwege de intensiteit van de regenbuien, wat heeft geleid tot een spoedvergadering onder leiding van premier Pisas om de situatie aan te pakken. Beelden van de overstromingen, waaronder die van Nationaal Park Hofi Mango, tonen de omvang van de schade en de uitdagingen waarmee de gemeenschap wordt geconfronteerd.

Jandino “ik had gehoopt dat het minder erg zou zijn”

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Medeleven voor de slachtoffers

Jandino Asporaat en zijn gezin zijn veilig geëvacueerd, maar hij uit zijn medeleven voor de slachtoffers van de overstromingen en benadrukt de ernst van de situatie. Hij wijst op het belang van adequaat onderhoud van de dammen op het eiland om toekomstige rampen te voorkomen en biedt zijn hulp aan om de infrastructuur op curaçao te verbeteren.

Zijn shows gaan niet door

Asporaat heeft contact gehad met premier Pisas en pleit voor gecoördineerde actie om de situatie aan te pakken en de gemeenschap te ondersteunen. Enkele van zijn geplande shows zijn geannuleerd, zodat hij zich kan concentreren op het bieden van hulp aan de getroffenen en het beoordelen van de schade.

De recente overstromingen op Curaçao benadrukken de kwetsbaarheid van de regio voor natuurrampen en onderstrepen de noodzaak van verbeterd beheer van de infrastructuur. Jandino Asporaat toont vastberadenheid om de getroffenen te ondersteunen en roept op tot eenheid om de situatie te verbeteren en toekomstige crises te voorkomen.

Nationaal Park Hofi Mango op Curaçao getroffen door noodweer

Bekijk de beelden van Showniews hieronder terug, en lees verder >>

Jandino opende zijn eigen natuurpark Hòfi Mango op Curaçao

Het Nationaal Park Hofi Mango, op Curaçao, werd opgericht als een ambitieus initiatief van comedian Jandino Asporaat, samen met zijn broer. Sinds september 2023 verwelkomt het park bezoekers en dient het als een oase van natuurlijke schoonheid en educatieve ervaringen op het eiland.

Het idee om iets met Hòfi Mango te doen ontstond uit de bezorgdheid van Asporaat over de hoge kosten van voedsel op Curaçao, waar 95% van het voedsel wordt geïmporteerd en fastfoodconsumptie hoog is. Met het doel om zelf voedsel te gaan verbouwen, besloten Jandino en zijn broer landbouwgrond te kopen en te transformeren tot een duurzaam park.

Hoewel het park nog relatief jong is, heeft het snel bekendheid verworven vanwege zijn unieke concept en positieve impact op de gemeenschap. Het fungeert niet alleen als een groene ruimte voor recreatie, maar ook als een educatief centrum voor duurzame landbouwpraktijken en milieubehoud.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

De recente overstromingen als gevolg van noodweer vormen een uitdaging voor de jonge geschiedenis van het park. Ondanks deze tegenslag blijft Jandino Asporaat vastbesloten om het park te herstellen en te ontwikkelen, en zo zijn visie van een bloeiend natuurgebied op Curaçao voort te zetten.

Headerafbeelding: BSR Entertainment (Getty Images)

Meer over: