Draai voor klassieke weergave

Keuken opknappen? Een nieuwe uitstraling door kleine aanpassingen

Je keuken een andere look geven zonder een compleet nieuwe keuken aan te schaffen? Door bepaalde keukenonderdelen te vervangen, ontstaat er al snel een totaal andere, frisse uitstraling in je keuken. Van het aanschaffen van een nieuwe achterwand tot het verven van je keukenfrontjes. Zó geef jij je keuken een nieuwe look!

Keukenfrontjes vervangen

De deuren van de keukenkastjes spelen een grote rol in de uitstraling van je keuken. Voor een nieuwe ambiance vervang je de keukenfrontjes, of geef je ze een nieuwe kleur. Aan nieuwe deurtjes ben je ongeveer € 900,- kwijt, als je ze verft ben je ongeveer € 100,- lichter. Deze aanpassing is mogelijk voor elk budget! 

Wat je ook kiest, keukenkastjes zijn sfeerbepalend. Zet je wensen en behoeften op een rijtje en ga aan de slag. Zo zorgt een lichte kleur voor een landelijke uitstraling, beige keukenfrontjes creëren sfeer en matzwart is perfect voor een industrieel interieur. Ben je tevreden over je keukenfrontjes? Ga dan voor nieuwe handgrepen. Die zijn te koop in allerlei soorten bij de plaatselijke bouwmarkt of keukenspeciaalzaken.

Kies een nieuwe achterwand 

Met een mooie achterwand geef je je keuken gelijk een nieuw uiterlijk. Een kleine aanpassing, maar een groot effect. Wanneer je voorkeur uitgaat naar mooi en praktisch, kies dan voor tegels. Deze zijn prachtig en makkelijk schoon te maken. Wil je van je keuken echt een blikvanger maken? Ga dan voor een glazen achterwand. Hiermee creëer je een unieke look. Je hebt ontzettend veel soorten. Onze favoriet? Een marmeren of een wit glimmende variant. Als je liever een moderne keuken hebt, geef je keuken dan een chique uitstraling met contrasterende visgraat tegels.

Nieuw werkblad alsof je een nieuwe keuken hebt 

Een kleine aanpassing met een groot effect: een nieuw werkblad. Die heb je in verschillende materialen, zoals kunststof, rvs, marmer, graniet, hout of beton. Elk materiaal heeft zijn eigen, (on)handige eigenschappen. Kies daarom niet gelijk voor de eerste de beste en laat je goed informeren. Marmer is prachtig, maar poreus en krasgevoelig. Kunstof is hygiënisch, maar onhandig met hete pannen. Hout is stijlvol, maar onderhoudsintensief. Een expert kan je hier goed over adviseren.

Maak van je spoelbak een echte blikvanger 

De spoelbak is een van de meest gebruikte onderdelen van de keuken. Geef je keuken een nieuwe uitstraling met een moderne spoelbak. Je kunt natuurlijk kiezen voor zekerheid en gaan voor een exemplaar van rvs. Kijk eens verder en ontdek wat de winkels allemaal te bieden hebben. Tegenwoordig zijn goudkleurige en matzwarte exemplaren helemaal hip. Wat dacht je van een variant van natuursteen?

TIP: wil je echt bij de tijd blijven? Kies van voor een brede spoelbak. Stijlvol en erg handig. 

Vervang je oude, trouwe zilveren keukenkraan 

Wedden dat je een zilverkleurige keukenkraan hebt? Tijd om daar eens verandering in te brengen. Kies voor een hippe, matzwarte keukenkraan en je keuken heeft gelijk een nieuwe uitstraling. Matzwarte kranen passen in elke keuken en staan mooi bij alle kleuren. Zorg er wel voor dat het matcht met je spoelbak. Ook leuk om dan een matzwart zeeppompje te zetten of te kiezen voor keukenapparatuur in het matzwart. Er zijn  waterkokers, koffiezetapparaten en melkopschuimers in dezelfde kleur. Helemaal hip!

Nieuwe keukenkranen en bijbehorende onderdelen

Pimp je keuken met leuke accessoires 

Leuke accessoires zijn onmisbaar, ook in de keuken! Kies voor warme kleuren, deze zorgen voor gezelligheid en sfeer. Om de ideale keukenaccessoires te kopen, kijk je naar de rest van je interieur. Wanneer je alles al zwart en donker hebt, kies dan niet ineens voor lichtroze manden in je keuken. Stem alles goed met elkaar af en kies iets in dezelfde kleur en stijl. Ga bijvoorbeeld voor een leuk kruidenrekje of een opvallend peper en zoutstel. Ook kookboeken staan leuk in de keuken. Maak tot slot je keuken af met potten munt, peterselie en tijm. Dat staat gezellig en is ontzettend lekker!

TIP: Op Pinterest vind je heel veel inspiratie voor je keuken.
 

Lees ook:

Auteur: Ilse Bloemendal