Ga naar de inhoud

Je salontafel aankleden: welke woonaccessoires kies je

In samenwerking met:

Heb jij een nieuwe salontafel gekocht en heb je geen idee hoe je deze mooi aankleed? Voelt jouw salontafel als een kaal blok bij de bank en lukt het je maar niet om deze praktisch, maar ook sfeervol te stijlen? Wij geven je in dit artikel een aantal stijlingtips!

De salontafel

De salontafel is in ontelbaar veel verschillende soorten en maten te koop: van hout tot metaal of beton, er is altijd wel een passende optie bij je interieur. Maar welke salontafel past het beste bij jouw interieurstijl? En wat zijn de laatste trends voor salontafels? Ronde bamboe salontafels zijn helemaal in! Ben je meer van de strakke vormen? Kies dan een giet betonnen salontafel. Deze past heel goed in een minimalistische interieur.

Meerdere salontafels combineren

Een trend die we steeds vaker zien terugkomen in interieurland is het combineren van verschillende salontafeltjes. Dit staat erg speels en vult een grote ruimte goed op, zonder massaal te ogen. Daarnaast is het ook handig als je meerdere gasten op visite hebt en ze verspreid over de woonkamer zitten. Wanneer je meerdere salontafels wilt combineren raden we je aan om te variëren in verschillende maten en hoogtes. Blijf wel bij dezelfde vorm (rond, ovaal, vierkant of rechthoek) om de stijl goed in toon te houden. Wil je wel meer gezelligheid, maar niet meerdere salontafels aanschaffen? Dan maakt een hoogpolig vloerkleed je woonkamer extra behagelijk en huiselijk. 

Less is more

De eerste TIP die we hebben voor het inrichten van je salontafel is ‘less is more‘. Bij de ‘met minder bereik je meer’ methode kun je het beste niet te veel decoraties met elkaar combineren. Kies liever voor één statement item, zoals een mooi koffietafelboek of verschillende waxinelichten of kaarsenhouders. Als je toch meerdere decoraties wilt combineren, omdat je tafel groot is, raden we je aan om te variëren in verschillende hoogtes. Combineer bijvoorbeeld een lange kaarsenhouders met een lager fotolijstje.

TIP 2: Als je meerdere decoraties met elkaar stijlt kun je ze het beste in een driehoek zetten. Dit staat het meest stijlvol en houdt de juiste balans.

Salontafel-stijlen
Salontafels-meerdere
Salontafel-stijlen

4 items om je salontafel te stijlen:

1. Bloemenvaas

Een bloemenvaas is de meest voorkomende accessoire voor een salontafel. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende vormen en maten. Zo kan je verschillende kleine vaasjes bij elkaar zetten of een blikvanger met felle kleuren kiezen.

2. Onderzetters

Kleine dingen waar je niet zo snel aan denkt, maar wel heel gezellig staan, zijn onderzetters. Ga voor prachtige keramieken onderzetters om je thee op te zetten of kies voor grappige kleine lp-plaatjes als je een muziekliefhebber bent. Onderzetters zijn ook een leuke (en peroonlijke) decoratie om cadeau te doen als iemand een nieuw huis heeft.

3. Koffietafelboeken

In ieder interieurtijdschrift zien we wel een salontafel voorzien van een interieurboek. Koffietafelboeken geven een persoonlijke draai aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een boek van Chanel voor een fashion liefhebber of een prachtig fotografieboek voor mensen die van cultuur houden.

Koffietafelboeken kunnen best prijzig zijn, het is een mooi cadeau om voor je verjaardag te vragen. Wil je je woning nog persoonlijker maken? Ga dan voor een mooi groot fotoboek die je laat schitteren op je salontafel. Ook leuk voor bezoek om doorheen te bladeren!

4. Kleine plantjes

Ben jij gek op kamerplanten? Dan staan deze ook ontzettend leuk op een salontafel. Ben jij meer van het planten stekken? Maak dan een mini stek-station op je salontafel met buisjes en een houten houder. Heb je meer interesse in het stekken van kamerplanten? We schreven er een artikel over:
Kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben.      

Nog meer wooninspiratie

Meer tips over inrichting lezen? In dit artikel geeft Biano je nog meer tips voor het sfeervol verlichten van je woning. En ontdek tips hoe je je licht zó kunt aanpassen dat iedere kamer gezellig wordt

In samenwerking met:

Meer over: