Draai voor klassieke weergave

10 erotische romans waar je van gaat tintelen

Sinds het succes van Fifty Shades of Grey zijn erotische boeken populairder dan ooit. En terecht, want het genre is spannend, leuk en opwindend. Kan je tijdens deze koude winterdagen wel wat opwarming gebruiken? Lees dan één van deze 10 erotische boeken. 

1. Vijftig tinten grijs

Om maar te beginnen met de meest populaire erotische boeken van dit moment: de Vijftig Tinten Grijs serie. Dit is één van de meest bekende erotische romans wereldwijd en is onderdeel van een geweldige trilogie. Het boek behoort tot de beste erotische literatuur wereldwijd. Het boek gaat over de jonge studente Anastasia Steele die onverwachts in contact komt met de miljonair Christian Grey, een zeer charismatische en mysterieuze man. Anastasia gaat mee in de seksuele fantasieën van Christian en geniet daar ook van. Maar Christian wil totale controle over haar en dat wordt gevaarlijk. Zin in meer? Het boek is ook verfilmd en te zien op Netflix. 

Fifty Shades of Grey boeken

2. De Baas - Vi Keeland

Reese is op een date die ontzettend tegenvalt. Als haar date net even naar het toilet is, stuurt ze een spraakmemo naar een vriendin waarin ze vraagt of ze haar kan terugbellen. Ze moet en zal gered worden van deze date. Toevallig loopt er net een knappe man langs, die hoort wat Reese insprak. Even later schuift hij onverwacht bij het koppel aan tafel en stelt zich voor als de neef van Reese: Chase Parker. Hij verzint de meest bizarre en fantastische verhalen over hun jeugd en Reese doet de hele avond mee. Gek genoeg scheiden de wegen van het drietal en spreken ze elkaar nooit meer. Tot Reese een maand later een nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker… Wees klaar voor een spannend verhaal die zich voornamelijk afspeelt op kantoor.

De Baas - Vi Keeland

3. Crossfire 1, Verslaafd aan jou - Sylvia Day 

Ben je fan van de vijftig tinten grijs boekenreeks? Dan vind je deze serie boeken vast nóg leuker. Liefhebbers van de boeken als Vijftig Tinten Grijs blijken de sensuele Crossfire boeken nog spannender te vinden. Dit boek is het eerste deel uit een serie van 20 opwindende boeken. Het boek Crossfire neemt je mee naar het beschadigde verleden van Gideon Cross en Eva Tramell. Al vanaf het eerste moment dat het stel elkaar ontmoet, is er een enorme aantrekkingskracht. De passie en lust spat ervan af, maar is ook heel erg gevaarlijk. Hoe je dat moet opvatten? Start dan snel met lezen. 

Verslaafd aan jou

4. Een verleidelijk aanbod - Samantha Young

De Amerikaanse Joss Butler maakt een nieuwe start in Edinburgh, Schotland. Ondanks dat haar relatie net uit is, bevalt haar nieuwe leven als vrijgezel haar prima. Overdag stort ze zich op haar carrière als schrijfster en ‘s avonds staat ze achter de bar in een typische Schotse pub. Haar voornemen om single te blijven, wordt in de war geschopt als ze de ontzettend knappe broer van haar nieuwe huisgenoot ontmoet. Hij is rijk, aantrekkelijk én vrijgezel. Toch houdt Joss voet bij stuk en geeft aan geen interesse te hebben. Tot hij haar een heel verleidelijk aanbod doet wat ze niet kan weerstaan.

Een verleidelijk aanbod

5. Speel met mij - Indigo Bloome

Dokter Alexandra Blake - getrouwd, 2 kinderen en een heel leuke baan - staat op het punt zich in een wel heel gewaagd avontuur te storten wanneer ze haar oude vlam Jeremy Quinn tegenkomt. Met hem deelt ze namelijk talloze spannende herinneringen aan een turbulente studententijd. Al snel smaakt het naar meer en beland ze bij hem in zijn penthouse. Ze kan niet anders dan haar volledig aan hem over te geven. Voordat ze het weet stemt ze in met een gewaagd, psychologisch en lichamelijk spel - die veel gevaarlijker en extremer is dan ze ooit gedacht had.

Speel met mij

6. Cosmo Kama Sutra - Danny Penman

Is je seksleven in een sleur beland en kan het wel een oppepper gebruiken? Dan is het Cosmo Kama Sutra boek echt wat voor jou. In dit boek staan 77 seksstandjes, allemaal gebaseerd op de Kama Sutra. Als je wat nieuws wilt proberen in bed, zit er zeker wel een sekspositie voor je tussen die nieuwe deuren voor je opent. Bij elk seksstandje staat een kleurentekening, een erotische instructie en uitleg over waarom je van dit standje geniet. 

Cosmo Kama Sutra

7. Negentig dagen Genevieve - Lucinda Carrington

Dit boek is stouter dan Vijftig Tinten Grijs! Waarom dat is, ontdek je al snel. Het boek gaat over accountmanager Genevieve Loften bij een groot reclamebureau. Wanneer ze de kans krijgt om een groot contract af te sluiten met miljonair James Sinclair, stelt hij haar één voorwaarde. Ze moet 90 dagen zijn seksuele slavin zijn en toegeven aan al zijn duistere verlangens. Voordat Genevieve doorheeft waar ze in beland is, wordt het nog erger: ze wordt verliefd. 

Negentig dagen Genevieve

8. Passiespel - Isa Maron 

Passiespel klinkt niet alleen als een goede erotische thriller, dat is het ook écht. Met dit erotische boek maakte Isa Maron haar debuut als schrijfster. En hoe! Het boek gaat over Olga: een leuke vrouw met een goed huwelijk, 2 kinderen en een leuke baan. Toch mist ze wat spanning in haar leven. Dit vult ze op door met haar man aan kinky seks te gaan doen. Al snel ontmoet ze een minnaar die haar een wel heel bijzonder gevoel geeft. Voordat ze het weet is hij degene die haar meest geheime verlangens bevredigt. 

Passiespel

9. (S)experimenteren - Marith Iedema

De titel verklapt het al een beetje, maar dit erotische boek gaat over het experimenteren met seks. Als seksjournaliste maakt Marith de meest spannende en grappige verhalen mee, die je kunt lezen in dit boek. Marith gaat in het boek op zoek naar een combinatie tussen een goede relatie en een geweldig seksleven. Want tegenwoordig is het best moeilijk om monogaam te blijven. Al snel is de keuze voor een open relatie gemaakt. Maar of dat zo slim was.

Ook leuk, van dit boek steek je ook echt wat op, het zet je aan het denken over je eigen relatie. De humor in het boek maakt het extra leuk om te lezen. 

(S)experimenteren

10. After 1 - Anna Todd

After 1 is het eerste boek van een zeer opwindende boekenreeks. Als je dit boek hebt gelezen, wil je ze allemaal verslinden. After 1 gaat over de 18-jarige Tessa Young, die voor het eerst gaat studeren. Al snel ontmoet ze Hardin, een jongen die iets in haar losmaakt wat ze niet had verwacht. Als ze uiteindelijk de keus maakt of ze voor haar jeugdliefde gaat of deze nieuwe vlam, gebeurt er iets wat ze nooit had kunnen voorzien. Hoe dan ook, van de gedetailleerde seksscènes krijg je het zeker warm. 

After 1

Lees ook: 

Auteur: Ilse Bloemendal