Draai voor klassieke weergave

Wil jij een nieuwe kamerplant? Deze 4 planten hebben weinig aandacht nodig

In samenwerking met:

Meer groen in huis maakt je huis gezelliger. Er bestaan ontelbaar veel soorten kamerplanten in verschillende kleuren en maten, waardoor het erg lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Idealiter wil je een plant die je niet te veel water hoeft te geven en op iedere plek in de huiskamer kan staan. Helaas is niet iedere kamerplant hier geschikt voor en hebben sommige planten veel aandacht nodig.

In dit artikel vertelt Biano.nl je welke 4 kamerplanten gemakkelijk te verzorgen zijn en wat de 3 voordelen zijn van deze planten.

1. Monstera: de plant met prachtige bladeren 

De Monstera herken je aan de gaten in de bladeren. Deze plant wordt ook wel de gatenplant genoemd. De Monstera is van origine een klimplant, waardoor hij het beste werkt als je er een mosstok tussen zet. Ook kan je de plant met klemmen aan de muur bevestigingen, zodat deze op die manier omhoog kliimt. De verschillende gaten in de plant zorgen ervoor dat de onderste bladeren van de plant voldoende licht krijgen.

Aan een Monstera heb je vaak geen omkijken naar, super fijn. De plant houdt niet van extreem vochtige grond en daarom is 1 keer per week water geven voldoende. Zorg er wel voor dat de grond licht vochtig blijft. Qua standplaats is de kamerplant ook ontzettend eenvoudig. Doordat de plant oorspronkelijk in tropische wouden groeit is de Monstera bestand tegen fel licht. Wanneer de plant te veel licht krijgt worden de bladeren geel, of krijgen ze een gele gloed. 

Voordelen van de Monstera kamerplant:

 1. Kan tegen felle zon 
 2. Wekelijks water geven
 3. Giftig voor huisdieren 

Monstera

2. Graslelie: een gezellige en sfeervolle plant 

De Graslelie is net zoals de Monstera een populaire kamerplant. Dit komt omdat deze planten ontzettend snel groeien en makkelijk te verzorgen zijn. Door het snelle groeien is de plant makkelijk te stekken. De wortels van de graslelie hebben kleine wortels/zakjes waardoor ze water kunnen opslaan. Hierdoor is 1 à 2 keer per week water geven echt voldoende. Zorg ervoor dat de grond niet te nat staat, de grond moet tussen de waterbeurten goed droog staan. Als de plant maar genoeg licht krijgt, kan deze plant overal in huis staan. Wanneer de plant te veel licht krijgt, gaat de bladtekening verloren en zie je een groene kleur. Zet hem dan even in de schaduw!  

Voordelen van een graslelie:

 1. Kan tegen felle zon 
 2. 1 à 2 keer per week water geven
 3. Niet giftig voor huisdieren 

Graslelie

3. Pannenkoekenplant: mooie aanvulling in je interieur 

De pannenkoekenplant heeft dit jaar een flinke populariteits-sprint gemaakt en is er in verschillende maten. De plant kenmerkt zich aan de bladeren, deze hebben de vorm van pannekoeken. Ze zijn rond van vorm en hebben een groene kleur. Een pannenkoekenplant kan gigantisch worden. Ga daarom voor een leuke plantenstandaard om meer gelaagdheid in je interieur te ontwikkelen. De pannenkoekenplant produceert veel stekjes, daarom wordt hij ook wel de vriendjesplant genoemd. Deze kamerplant is makkelijk te verzorgen doordat hij overal in huis kan staan en weinig water nodig heeft. 

Voordelen van een pannenkoekenplant:

 1. Kan op iedere plek met daglicht in huis
 2. Om de week water geven 
 3. Niet giftig voor huisdieren 

Pannenkoekenplant

4. Calathea: een eyecatcher die overal in huis kan staan 

De Calathea is, als je het ons vraagt, de mooiste kamerplant uit dit lijstje. De plant is bekend door de prachtige bladeren die zich bij weinig zonlicht en in de nacht, sluiten. Hij wordt niet extreem groot en daardoor staat de plant als prachtige decoratie in je interieur.

Deze plant is makkelijk te verzorgen doordat hij op verschillende plekken in huis kan staan en weinig licht nodig heeft. Doordat deze niet zo snel groeit, hoef je hem niet vaak te verpotten. Wel heeft de plant wat vaker water nodig dan de eerder genoemde planten. Kijk goed naar de aarde wanneer je de plant water geeft. Geef de plant in etappes water. Het beste is om de bovenste 2 centimeter van de potgrond een beetje te laten opdrogen tussen de waterbeurten door. 

Voordelen van een Calathea:

 1. Kan op iedere plek met daglicht in huis
 2. 1 à 2 keer per week water geven
 3. Niet giftig voor huisdieren 

Calathea-kamerplant

Benieuwd naar alle kamerplanten voor in huis? Bij Biano vind je van exotische vetplanten tot mediterraanse boompjes en alle groene planten daartussen. Kamerplanten helpen de natuur naar binnen te halen en de sfeer in huis een boost te geven.  Neem een kijkje in hun assortiment en laat je inspireren door de groene tips die ze geven. 

In samenwerking met: