Ga naar de inhoud

Gereedschap voor de beginnende klusser

Update:
Gereedschap

Een basispakket gereedschap is voor iedere thuisklusser een must. Niet iedereen beschikt over 2 rechter handen, maar in elk huishouden moet zo af en toe een spijker worden geslagen of een deur geverfd. Daarvoor wil je niet elke keer bij je buurman aankloppen of een dure vakman inschakelen.

Geloof het of niet, je kunt meer dan je denkt. Daarbij komt dat het zelf uitvoeren van een klus ontzettend veel voldoening geeft. Dus aan de slag.

Essentiële benodigdheden

Of je nu een ervaren klusser bent of net begint met klussen, er is een aantal essentiële gereedschappen die je nodig hebt om de meeste klussen te kunnen uitvoeren. We reiken je de belangrijkste gereedschappen aan die je als klusser minimaal in huis moet hebben.

1. Hamer

Een hamer is 1 van de meest gebruikte gereedschappen bij het klussen. Het is essentieel bij het slaan van spijkers en het verwijderen van oude spijkers. Zorg dat je een hamer kiest die goed in de hand ligt en niet te zwaar is.

2. Schroevendraaiers

Een schroevendraaier heb je nodig om schroeven in en uit te draaien. Zorg dat je minstens 2 soorten schroevendraaiers hebt: een platte en een kruiskop schroevendraaier.

3. Meetgereedschap

Een meetlint of duimstok is nodig om afstanden te meten. Een waterpas is handig om te controleren of iets recht hangt of staat.

4. Tangen

Een combinatietang is een veelzijdig stuk gereedschap waarmee je knipt, buigt en vastpakt. Een setje kleine tangen, zoals een punttang en een zijkniptang zijn ook handig.

5. Zaag

Een zaag is nodig om hout of ander materiaal op maat te zagen. Er zijn verschillende soorten zagen beschikbaar, zoals een handzaag, een ijzerzaag, een decoupeerzaag en een cirkelzaag. Kies een zaag die past bij de klus die je wilt uitvoeren.

6. Boor

Een boormachine is nodig om gaten te boren in steen of hout. Er zijn verschillende soorten boren beschikbaar, zoals houtboren, metaalboren en betonboren. Zorg dat je de juiste boor gebruikt voor de klus die je wilt uitvoeren.

7. Schuurpapier

Schuurpapier is nodig om oppervlakken glad te maken voordat je gaat schilderen of lakken. Zorg dat je verschillende korrelgroottes in huis hebt voor verschillende klussen.

8. Veiligheidsuitrusting

Als klusser is het belangrijk om veilig te werken om ongelukken de voorkomen. Zorg dat je minimaal beschikt over een veiligheidsbril en handschoenen.

Met deze basisgereedschappen in huis ben je in staat om de meeste klussen uit te voeren. Uiteraard zijn er nog veel meer gereedschappen beschikbaar die je kunt gebruiken, maar deze zijn niet per se nodig om te beginnen met klussen. We raden je aan om te investeren in kwalitatief goed gereedschap, dit maakt het klussen niet alleen veiliger maar ook makkelijker en plezieriger.

Meer over: