Ga naar de inhoud

Deze 10 apparaten zijn onmisbaar in de keuken


 

De afgelopen tijd hebben de ontwikkelingen absoluut niet stilgestaan. Er zijn dan ook veel nieuwe keukenapparaten te koop. Welke heb je nou écht nodig? Deze 10 apparaten maken het koken veel leuker en makkelijker. Van een slowcooker tot een airfryer: deze handige apparaten nemen een hoop werk uit handen!

10 handige huishoudelijke apparaten

1. Een slowcooker

Een slowcooker is een apparaat waarmee je voedsel langzaam gaart. Afhankelijk van de stand die je gebruikt, duurt dat meestal tussen de 6 en 8 uur. Wanneer je je eten voor langere tijd op een relatief lage temperatuur gaart, houden ingrediënten veel beter hun smaak. Vanwege deze bijzondere manier van koken blijven alle voedingsstoffen in het eten, hoef je minder vet te gebruiken en blijft het voedsel heel. Én het is nog eens heel gemakkelijk ook, je vult in de ochtend de pan met vlees of vis, groenten, kruiden etc. en aan het einde van de middag is het gerecht klaar. 

Grote en kleine slowcookers

2. Een airfryer

Grillen, bakken en braden: dat doe je met een airfryer. Dit is een friteuse die werkt op hete lucht. Het apparaat is erg makkelijk in gebruik. Je zet ‘m aan, kies je bakprogramma, voeg een paar druppels olie toe en zet het eten erin. In de airfryer draait de hete lucht constant door, waardoor producten gelijkmatig en rondom worden gegaard. Hierdoor krijgen ze een heerlijk knapperig korstje. Je kunt er patat, snacks, vlees, groenten en taart mee bakken. Ten opzichte van een frituur heeft een heteluchtfriteuse verschillende voordelen: hij is gezonder, veiliger en makkelijker in gebruik. Oh ja, een airfryer is geurloos. Zeg maar dag tegen die stinkende frituurlucht!

Verschillende soorten Airfryers

3. Blender

Ben je gek op smoothies en zelfgemaakte soep? Dan is een blender ideaal. Met een blender pureer en meng je de heerlijkste smoothies, sauzen en soepen. Als je liefhebber bent van ijskoffie, dan weet je dat zelfgemaakte het allerlekkerst is. Dit kan je ook met een blender maken! Let dan wel op, neem een blender die ijs crusht.

Diverse merken blenders

4. Eierkoker

Een lekker eitje is een fantastisch begin van de dag. Het kan misschien wat lastig zijn, om een eitje perfect te koken. Soms wil je een zacht ei, maar krijg je een hard ei. Of andersom. Met een eierkoker is dat probleem verleden tijd. Je stelt in wat voor eitje je wilt en het apparaat geeft een signaal als het klaar is. Je hoeft het verder ook niet in de gaten te houden, de eierkoker stopt vanzelf. Super handig!

Handige eierkokers

5. Contactgrill

Met een contactgrill grill je vlees, groenten, vis en tosti’s. Het apparaat is makkelijk in gebruik. Omdat de contactgrill best klein is, neemt hij niet al te veel ruimte in je keukenkastjes in beslag. Je zult zien dat je hem bijna elke dag gebruikt.

Contactgrillen voor vlees, vis, groenten en tosti’s

6. Waterkoker

Drink je graag thee? Dan is een waterkoker wat voor jou. Met dit huishoudelijke apparaat is water razendsnel gekookt, vaak al binnen een paar minuten. Vanwege de maattabel kook je altijd precies genoeg water. Creatieve types koken er ook pasta, eieren of groente in. Niets voor niets nemen veel mensen een waterkoker mee als ze gaan kamperen. Tegenwoordig zijn ze in de leukste kleurtjes, draadloos of met spannende verlichting te verkrijgen.

De nieuwste waterkokers

7. Uiensnijder

Uien zijn heerlijk, maar het snijden ervan is verschrikkelijk. De tranen rollen over je wangen. Met een uiensnijder snijd je uien zonder te huilen en geurende vingers. Stop in dit kleine huishoudelijke apparaat een gepelde ui en hij komt er in kleine stukjes uit. Natuurlijk kun je er ook andere groente mee snijden, zolang ze maar in het apparaat passen. Ideaal!

Electrische of handmatige uiensnijders

8. Citruspers

Wie geniet er nou niet van een heerlijk glas sinaasappelsap in de ochtend? Met een elektrische citruspers pers je binnen een paar minuten heerlijke citroen-, limoen- en sinaasappelsap. De meeste citruspersen zijn gemakkelijk schoon te maken vanwege de vaatwasbestendige onderdelen. Tegenwoordig zijn er prachtige designs, zo bestaat er altijd wel eentje passend bij jouw keuken of interieur.

Citruspers voor elke dag verse sap

9. Een robotstofzuiger- of maaier

Als je iemand een paar jaar geleden had gevraagd naar een robotstofzuiger of robotgrasmaaier, verklaarde iedereen je waarschijnlijk voor gek. Tegenwoordig hebben veel huishoudens er eentje. Een robotstofzuiger- of maaier rijdt zichzelf rond in je huiskamer of tuin. Na een tijdje schakelt hij zichzelf uit. Heb je een kat? Dan maak je poeslief ontzettend blij met dit apparaat. Ze zit er graag bovenop!

Robotstofzuigers en robot grasmaaiers

10. Plantenmeter

Heb je geen groene vingers en weet je niet hoeveel water je plant moet hebben of denk je er gewoon niet aan? Dan is een plantenmeter wat voor jou. Er zit een plantsensor in, die jou een seintje geeft wanneer je de plant water moet geven. Een plantenmeter werkt via WiFi.

Assortiment met plantenmeters

Lees ook:
7 gadgets voor mannen die je niet mag missen
De feiten over robotstofzuigers

 

Meer over: