Ga naar de inhoud

Last van een onderkin? Tips om het te verminderen

Update:
Onderkin-voorkomen

Een onderkin, bah wat kan dat frustrerend zijn, echt niet mooi. En zeg nu eerlijk het kan je behoorlijk onzeker maken. Gelukkig ben je niet de enige. Veel mensen hebben er last van en vooral naarmate ze ouder worden. Hoe kom je er vanaf?

Er verschillende manieren om een onderkin te verminderen. Van veranderingen in je levensstijl tot cosmetische ingrepen. Lees verder!

20 tips om van je onderkin af te komen

1. Verander je gewicht

Hoe zorg je ervoor dat je onderkin weg gaat? Een van de belangrijkste factoren die een onderkin veroorzaken is overgewicht. Als je gewicht verliest, vermindert dat ook je onderkin. Probeer dan ook gezond te eten en vermijd voedsel met veel suiker.

2. Roken en alcohol: zo min mogelijk

Alcohol en roken dragen ook bij aan het ontstaan van een onderkin. Probeer het daarom te vermijden of beperk het gebruik van alcohol en sigaretten. Het drinken van voldoende water kan helpen bij het verminderen van een onderkin door het lichaam te helpen bij het afvoeren van gifstoffen en overtollig vocht. Probeer minstens acht glazen water per dag te drinken.

3. Probeer gezichtsoefeningen

Er zijn verschillende gezichtsoefeningen die je kunt doen om je onderkin te verminderen. Bijvoorbeeld door te kauwen op kauwgom of door te glimlachen met je mond gesloten.

De tekst gaat onder de video verder >>

4. Vermijd te strakke kleding

Te strakke kleding kan ervoor zorgen dat je onderkin meer opvalt. Kies daarom voor kleding die niet te strak zit rond je nek en gezicht. Een v-hals laat je hals slanker lijken.

5. Verminder stress

Yoga is een goede manier om te ontspannen en stress te verminderen, wat kan bijdragen aan het verminderen van een onderkin. Er zijn verschillende yoga-houdingen die specifiek gericht zijn op het versterken van de nekspieren en het verminderen van een onderkin.

6. Sporten: helpt altijd

Cardio-oefeningen, zoals hardlopen en fietsen, helpen ook bij het verbranden van vet en het verminderen van een onderkin. Probeer regelmatig cardio-oefeningen te doen om resultaten te zien. Door het doen van nekspieroefeningen, zoals het strekken van je nek en het draaien van je hoofd, kun je de spieren in je nek versterken en je onderkin verminderen.

7. Overweeg een gezichtsmassage

Een gezichtsmassage kan helpen bij het verminderen van een onderkin door de bloedcirculatie te stimuleren en de spieren in je gezicht en nek te ontspannen. Overweeg een professionele massage of probeer het zelf thuis met behulp van een gezichtsroller.

8. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon

Te veel blootstelling aan de zon kan leiden tot een verlies van elasticiteit van de huid, waardoor je onderkin meer opvalt. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon en draag een hoed of zonnebrandcrème als je naar buiten gaat.

9. Verminder het gebruik van mobiele telefoon

Te veel tijd doorbrengen op je mobiele telefoon kan bijdragen aan het ontstaan van een onderkin. Probeer het gebruik van je mobiele telefoon te verminderen of gebruik hem op ooghoogte om te voorkomen dat je constant naar beneden kijkt en je nekspieren belast. Let dus altijd goed op je houding, ook als je rechtop te staan of te zit. Probeer daarbij de spanning op je nek en gezicht zoveel mogelijk te verminderen.

11. Verminder zoutinname

Een teveel aan zout kan zelfs leiden tot vochtretentie (oedeem), wat kan bijdragen aan een opgezwollen gezicht en onderkin. Probeer je zoutinname te verminderen en eet gezonde voeding om te helpen bij het verminderen van zwellingen in het gezicht.

Wees geduldig: Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je resultaat ziet bij het verminderen van een onderkin, afhankelijk van de methoden die je gebruikt en je individuele situatie.

Raadpleeg een professional als het met de tips niet lukt

Als je serieus bezig bent met het verminderen van een onderkin en alle bovengenoemde methoden niet werken, raadpleeg dan een professional. Een diëtist, personal trainer of cosmetisch specialist kan je helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw individuele situatie. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar, zoals liposuctie of een neklift.

Vergeet dit tot slot niet: Vaak valt een onderkin je bij een ander niet op en vind je het alleen bij jezelf lelijk. Besef dan dat dit voor een ander niet anders is. Je onderkin gewoon ‘voor lief’ kan ook een prima oplossing zijn!

Meer over: