Ga naar de inhoud

Arganolie: wondermiddel voor gezonder en glanzender haar

Update:
inlegzolen-blog-artikel-startpagina

Arganolie wordt al eeuwenlang gebruikt in Marokko vanwege de vele voordelen die het biedt voor haar en huid. Het bevat tal van voedingsstoffen, zoals vitamine E, omega 3-vetzuren en antioxidanten.

Vanwege het vermogen om droog en beschadigd haar te herstellen en te hydrateren is de olie een populaire keuze geworden in haarverzorgingsproducten. Lees hier alles over over arganolie en hoe het wondermiddel bijdraagt aan gezonder en glanzender haar!

Wat is arganolie?

Arganolie is een plantaardige olie die wordt verkregen uit de noten van de arganboom die voornamelijk groeit in Marokko. Dit is een zeldzame boom die alleen in het zuidwesten van Marokko groeit. De productie van arganolie is 1 van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de lokale bevolking. Arganolie wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde en in de cosmetica-industrie. Het is een rijke bron van voedingsstoffen die bijdragen aan gezonder en mooier haar.

De productie van arganolie is een ambachtelijk proces dat met de hand wordt uitgevoerd door de Berberse vrouwen in Marokko. Om de olie te verkrijgen, worden de argannoten eerst gedroogd. Vervolgens worden de schelpen verwijderd om de pitten bloot te leggen. Deze pitten worden vervolgens met de hand geplet om de olie te extraheren.

Hoe draagt deze wonderolie bij aan gezonder haar?

Arganolie draagt bij aan gezonder haar op verschillende manieren. Zo bevat het vitamine E, een krachtige antioxidant die helpt bij het bestrijden van schade door vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen op de hoofdhuid. Dit leidt tot minder haarbreuk en een gezondere haargroei. Arganolie is ook rijk aan omega 3-vetzuren, die helpen bij het hydrateren van het haar en het verminderen van droogheid en kroeshaar. Het vermindert ook de opbouw van roos en het verbetert de algehele gezondheid van de hoofdhuid.

10 voordelen van arganolie

  1. Hydrateert droog haar. De olie is rijk aan omega 3-vetzuren die helpen bij het hydrateren van droog en beschadigd haar.
  2. Verbetert de algehele gezondheid van de hoofdhuid. Arganolie bevat vitamine E en antioxidanten die helpen bij het verminderen van ontstekingen op de hoofdhuid en de algehele gezondheid van de hoofdhuid te verbeteren.
  3. Vermindert haarbreuk. De vitamine E in het wondermiddel helpt bij het bestrijden van haarbreuk en het bevorderen van gezondere haargroei.
  4. Voorkomt kroeshaar. Arganolie helpt bij het verminderen van kroeshaar en het creëren van een gladder en glanzender resultaat.
  5. Beschermt tegen hittebeschadiging. Arganolie helpt bij het beschermen van het haar tegen hittebeschadiging veroorzaakt door stylingtools zoals föhns en stijltangen.
  6. Verbetert de elasticiteit van het haar. De antioxidanten in arganolie helpen bij het verbeteren van de elasticiteit van het haar en het voorkomen van breuk.
  7. Verbetert de glans: Arganolie helpt bij het toevoegen van glans en een gezonde glans aan het haar.
  8. Helpt bij het verminderen van roos. De hydraterende eigenschappen van de olie helpen bij het verminderen van de opbouw van roos op de hoofdhuid.
  9. Beschermt tegen UV-schade. Arganolie helpt bij het beschermen van het haar tegen de schadelijke effecten van UV-straling.
  10. Bevordert gezonde haargroei. De voedende eigenschappen van het wondermiddel dragen bij aan gezondere haargroei en een voller, dikker uitziend haar.

Hoe gebruik je de olie in je haarverzorgingsroutine?

Arganolie gebruik je op verschillende manieren in je haarverzorgingsroutine. Je kunt bijvoorbeeld een paar druppels arganolie toevoegen aan je conditioner om je haar extra voeding te geven en het zachter te maken. Wrijf een paar druppels arganolie in je handen en breng het aan op droog haar om kroeshaar te verminderen en het haar glans te geven. Een haarmasker is ook een idee. Meng bijvoorbeeld een eetlepel arganolie met een eetlepel honing en een eigeel. Breng dit masker aan op je haar en laat het 30 minuten zitten voordat je het uitspoelt.

Meer over: