Ga naar de inhoud

Carlo Boszhard scoort hoofdrol in de musical Moulin Rouge!

Update:
Moulin Rouge

Na een pauze van het theaterleven maakt Carlo Boszhard zijn comeback. Na 16 jaar keert de tv-presentator, in de hoofdrol, terug op de planken. Hij speelt Harold Zidler, de uitbater in de Nederlandse versie van de musical Moulin Rouge!

Moulin Rouge! is een spraakmakende musical gebaseerd op de gelijknamige film uit 2001, geleid door regisseur Baz Luhrmann. Deze Broadway-productie, gestart in 2019, heeft veel lof ontvangen vanwege zijn weergaloze uitvoeringen en betoverende muziek.

Bekijk hieronder de aankondiging bij Shownieuws. De tekst gaat onder de video verder >>

Moulin Rouge! Een verbluffende ervaring

Het verhaal speelt zich af in het bruisende Parijs van de vroege 20e eeuw en volgt de romance tussen Christian, een veelbelovende schrijver, en Satine, een getalenteerde danseres en courtisane van de Moulin Rouge. Hun liefde wordt gedwarsboomd door verschillende obstakels, waaronder de jaloerse Duke of Monroth, die Satine voor zichzelf opeist.

De musical omvat een eclectische mix van nummers, van pophits tot klassiekers, die opnieuw zijn geïnterpreteerd om de sfeer van de Moulin Rouge te vangen. Iconische tracks als ‘Lady Marmalade’, ‘Roxanne’ en ‘Come What May’ zijn hoogtepunten van de soundtrack.

Met zijn opvallende kostuums, dynamische choreografie en indrukwekkende set-ontwerp biedt Moulin Rouge! een visueel verbluffende ervaring, terwijl het tegelijkertijd een diepgaand verhaal vertelt over liefde, passie en vrijheid in een tijd van culturele omwenteling.

Bekijk hier wat Carlo Boszhard er zelf over heeft te zeggen. De tekst gaat onder de video verder >>

Rol van Zidler op het lijf geschreven van Boszhard

Harold Zidler is een centraal figuur in de betoverende wereld van de musical Moulin Rouge! Als eigenaar en meester van ceremonie van de legendarische Moulin Rouge-nachtclub in het bruisende Parijs van de vroege 20e eeuw, steelt Zidler de show met zijn excentrieke charme en onuitputtelijke energie. Een rol die Boszhard vast op zijn lijf geschreven is.

Zidler, met zijn flamboyante persoonlijkheid, staat bekend om zijn ongeëvenaarde vermogen om adembenemende spektakels te creëren die het publiek blijven boeien. Als een slimme ondernemer schuwt hij geen enkel middel om de Moulin Rouge draaiende te houden, altijd op zoek naar nieuwe manieren om zowel vermaak als winst te maximaliseren.

Hoewel Zidler soms wordt afgeschilderd als louter gericht op zakelijk succes, heeft hij ook een warm hart voor de artiesten en dansers die onder zijn leiding werken. Hij fungeert als een beschermende vaderfiguur voor hen, en zijn zorgzaamheid voegt een menselijke dimensie toe aan zijn kleurrijke persoonlijkheid. In de dynamische en meeslepende wereld van Moulin Rouge! voegt Harold Zidler een onmiskenbaar element van opwinding en drama toe.

De terugkeer van een ster

Voor de auditie voor deze rol moest Carlo Boszhard afreizen naar New York. Daar stond hij oog in oog met met de regisseur, wat hij best spannend vond. Gelukkig kwam het verlossende woord snel en kreeg hij de rol! Boszhard, bekend van televisie, vindt zijn weg terug naar waar zijn hart ook ligt: het musicaltheater. Hij krijgt het druk want hij is ook bezig met een film over Willem Ruis. Wij kijken er in lek geval naar uit om hem te zien schitteren op het podium. De musical is vanaf september te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Bron: AD, Talpa. Foto: Gagliardi Photogaphy voor Canva

Meer over: