Ga naar de inhoud

Reisadvies voor Parijs weer op groen

Update:
Reisadvies Parijs Frankrijk op groen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Parijs bijgesteld naar groen. Eerder in december stond het advies nog op geel, maar volgens het Ministerie zijn er op dit moment geen specifieke veiligheidsrisico’s meer in de Franse hoofdstad.

Geen verhoogd dreigingsgevaar meer in Frankrijk

De Franse overheid had vorige maand al het dreigingsniveau verlaagd naar het op 1 na hoogste niveau (oranje). In oktober vorig jaar stond het voor lange tijd op rood. Dit na het gewelddadige steekincident bij de Eiffeltoren.

Hoewel de Franse autoriteiten waarschuwen voor mogelijke dreigingen in grote steden in Frankrijk, is extra beveiliging nog steeds aanwezig op drukke locaties.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert reizigers in Frankrijk om de instructies van de Franse autoriteiten goed te volgen.

Reisadvies rood na dodelijke steekpartij bij Eiffeltoren

De wijziging in het reisadvies voor Parijs volgt op een incident in december waarbij een dodelijke steekpartij plaatsvond in de buurt van de Eiffeltoren. De verdachte van deze aanval leek banden te hebben met terreurgroep Islamitische Staat (IS). Het Ministerie heeft destijds gewaarschuwd voor mogelijke gewelddadige incidenten.

Het reisadvies voor de rest van Frankrijk blijft ook onveranderd groen. Met de recente bijstelling voor Parijs is het reisadvies voor het hele land nu weer uniform.

Oproep aan reizigers: blijf waakzaam

Weten of jouw vakantiebestemming op groen staat? Kijk op de wereldkaart van NederlandWereldwijd. Hier zie je welke landen en gebieden de kleurcode groen, geel, oranje of rood als reisadvies hebben.

Plan je reis zorgvuldig, veilig en zorg ervoor dat je je voordelig en goed verzekerd.

Bronnen: NU, Rijksoverheid.

Meer over: