Ga naar de inhoud

Willem Ruis: een serie over deze iconische presentator is in de maak

Update:
Serie over Willem Ruis

Tv-presentator en acteur Carlo Boszhard werkt aan een bijzondere serie over Willem Ruis. Deze is vooral gericht op de binnenwereld van deze legendarische presentator. Suus, de dochter van Ruis, licht toe dat de focus van de serie ligt op de ontberingen en stress die haar vader ervoer tijdens zijn carrière.

De serie, die de iconische momenten uit zijn televisie-carrière verkent, staat nog aan het begin van zijn ontwikkeling en zoekt nog een tv-zender.

Bekijk hier de video van Shownieuws met de aankondiging over deze serie. Tekst gaat onder de video verder >>

Innerlijke strijd en stress belicht

In de serie is vooral aandacht voor zijn werk en de innerlijke conflicten van Willem Ruis. Een van de scènes die een cruciale rol speelt, is het incident uit 1985 waarbij Ruis onder hoge druk stond. Met maar 2 minuten op de klok moesten kandidaten van zijn show 100 gulden wisselen in 20 briefjes van 5. Dit was een moment waarop Ruis niet zijn beste zelf was en onbedoeld zijn stress toonde. Zijn dochter beschrijft dit als een pijnlijk maar belangrijk moment om te laten zien hoe de laatste jaren van zijn leven tekenend waren voor de druk die hij ervoer, met 6 miljoen kijkers die geen fouten tolereerden.

Bekijk hier een video met een terugblik naar de tv-carrière van Willem Ruis. Tekst gaat onder de video verder >>

Legacy van een tv-ster

Wie de hoofdrol in de serie over Ruis zal vertolken, is nog onbeslist. Eerder bracht Xander van Vledder het leven van de quizmaster naar het toneel in een musical. De serie wil een eerbetoon zijn aan Willem Ruis, die met zijn programma’s zoals de Sterrenshow, niet alleen de harten van miljoenen kijkers wist te veroveren. Het was ook tekenend voor een tijdperk in de Nederlandse tv-geschiedenis. Pure nostalgie.

Ruis, die onverwacht in 1986 in Spanje overleed aan een hartstilstand, laat een blijvende indruk achter als een van de markantste figuren uit de Nederlandse entertainmentindustrie.

Bron: BD. Foto: Nationaal Archief

Meer over: