Ga naar de inhoud

André van Duin 60 jaar in de schijnwerpers

Update:
Alles over André van Duin boek

Dit voorjaar viert André van Duin een mijlpaal: 60 jaar in de schijnwerpers. Vandaag komt een biografische schets uitkomt als boek: ‘Alles over André’. Hét moment om samen met de grootste komiek van Nederland door zijn leven te bladeren en terug te blikken op zijn indrukwekkende leven en carrière.

Nieuw boek over André van Duin: ‘Alles over André’ 

Hotel de Botel van de Tros; met v.l.n.r. Henk Molenberg, André van Duin en Corrie van Gorp. (Foto: Fotocollectie Anefo/Nationaal Archief)

Gouden loopbaan

In deze biografische schets onthult van Duin de vele facetten van zijn gouden loopbaan: van het laten schaterlachen van een miljoenenpubliek als komiek. Tot het ontroeren als serieus acteur en spreker bij de Dodenherdenking (bekijk hiervan de beelden uit 2022 terug onderaan dit artikel).

Van Duin heeft zich keer op keer opnieuw uitgevonden. Hij is 1 van de 20 bekendste acteurs en is te zien als de charmante presentator van ‘Heel Holland Bakt’ en andere succesvolle programma’s bij Omroep MAX.

Dit boek belicht alle aspecten van Nederlands meest geliefde artiest. Van zijn onverwachte successen met carnavalsliedjes tot zijn paradoxale triomf als niet-liefhebber van taart in een bakprogramma.

Openhartige verhalen

André deelt openhartige verhalen over zijn persoonlijke leven buiten de schijnwerpers, inclusief zijn mislukte poging om te emigreren en de complexe relaties met zijn familie. 

Hij verhaalt over het overleven van verlies en het opnieuw vinden van de liefde op 75-jarige leeftijd. Het boek biedt een indrukwekkend overzicht van zijn veelzijdige carrière.

Met liefde en eerlijkheid geschreven

‘Alles over André’ is een meeslepend boek, samengesteld met liefde en eerlijkheid door Van Duin zelf. Schrijver Jan Vrien, die van Duin al meer dan 30 jaar volgt, biedt een toegankelijk inzicht in het leven van deze geliefde tv-persoonlijkheid. Het resultaat is een portret waarin van Duin zich op alle fronten laat zien, als artiest én als mens.

Dit kan niet anders dan jou en mij inspireren en ontroeren. Deze biografie is een onschatbare toevoeging voor elke fan van André van Duin. Het is een onmisbaar juweeltje voor in de boekenkast.

Biografie ‘Alles over André’ nu bestellen

Het boek is vandaag uitgekomen en jij kan het direct bestellen via Bol.com:

Van André van Duin verschenen eerder een autobiografische jubileumboeken. Verzamel ze allemaal:

Hoofdfoto: André van Duin (l) verkocht kaartjes voor zijn film ‘Ik ben Joep Meloen’ in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Foto: Fotocollectie Anefo/Nationaal Archief.

Bronnen: Bol.com, Jan vriend/Dagblad van het Noorden.

Foto’s: Fotocollectie Anefo/Nationaal Archief.

Meer over: