Hoe komen muizen binnen als er geen gaten in huis zijn?

Er zijn een tijd geleden gaten gedicht en sindsdien geen muizen. Halfjaar later opnieuw dus wel. Controle geweest en er zijn geen gaatjes. Wat is een andere ingang voor muizen in huis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door deuren en ramen. En door hun lichaam plat te maken, kunnen muizen zich door kieren en gaten van slechts 5 millimeter wurmen. Dat is slechts de dikte van een potlood. Het is onmogelijk, zeker in kruipruimten, zulke gaatjes allemaal te detecteren. Daarnaast kunnen er nieuwe gaatjes gemaakt zijn. In sommige gevallen kunnen muizen zelfs door delen van gips of beton knagen.

Toegevoegd op 08 september 2020 11:33: bron
Bronnen:
https://www.rentokil.com/nl/blog/weetjes-o...
https://geenbeestjesmeer.nl/muizen-weren-d...

Muizen komen graag je huis binnen als ze eten ruiken. Een enkele kruimel is al genoeg, ze hebben een zeer goed reukvermogen. Alles in goed afsluitbare bakken en blikken dus. Muizen kunnen over muren lopen en als je maar even je buitendeur open hebt, rennen ze helaas zo naar binnen, heb ik helaas zelf gezien. Heb je gekeken in je aanrechtkasten? Dat is een zeer favoriete plek om binnen te komen. Kijk ook achter de lades, of daar misschien (nieuwe) gaten zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100