Waarom vind ik steeds dode / versufde bijen op de vloer van mijn kamer?

Sinds een tijdje vind ik om de zoveel dagen een versufde of dode bij op de vensterbank of op de grond. Ze komen niet binnen via het raam, want daar zit een goedwerkend hor op. Heeft iemand een idee waar ze vandaan komen en wat er aan gedaan kan worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als antwoord op de vraag waardoor ze dood gaan: Omdat ze geen voedsel krijgen en uitdrogen. Als antwoord waardoor ze naar binnen komen: Waarschijnlijk niet via de hor als daar geen gat in zit. Spouw lijkt me niet waarschijnlijk. Er zitten waarschijnlijk wel gaten in de spouw naar buiten voor beluchting, maar naar binnen? Het meest waarschijnlijke is dat ze toch door open ramen en deuren binnen komen, ergens in huis en niet weg kunnen. Soms zijn de kleinste openingen groot genoeg. Ik heb boven horren en toch zijn er nestjes lieveheersbeestjes binnen. Als het om enkele insecten per week gaat zou ik er niet zo'n punt van maken.

Ik heb dat vroeger ook gehad (met wespen) en toen zat er een wespennest in de spouwmuur. Maar of dat nu nog kan als het geïsoleerd is? Als het er teveel zijn moet je een imker (expert) bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100