Hoe heet dit kevertje?

Af en toe vind ik deze kleine beestjes op mijn vensterbank op de zuidkant van mijn woning. Aan de noordkant zie ik ze niet. Er staan nu planten, maar eerder niet en toen liepen ze er ook al.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is uit de familie van de klopkevers een Stegobium paniceum, oftewel een broodkevertje. Een typische voorraad aantaster, want de larven ervan voeden zich met zetmeelhoudend voedsel zoals koeken, brood, beschuiten, macaroni, graan en meel. Het volwassen kevertje richt geen schade meer aan. Maar kijk je voorraadpakken even goed na of er geen uitvliegopeningen in zitten, want dan zijn ze de afgelopen maanden aangevreten door larven. De ontwikkelingsduur van ei tot kever duurt namelijk ongeveer 7 maanden. De aangetaste voorraden moeten worden vernietigd, want sanering van de ontwikkelingsbronnen is de enige effectieve manier om hinder door broodkevers tegen te gaan. Vergelijk maar met de foto's op http://www.goeievraag.nl/huis-tuin/overig/vraag/15426/naam-kevertje

Bronnen:
https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/17695/W...

Ik denk dat het een diefkever is. Kijk maar eens naar mijn antwoord (zie bron) op een eerdere vraag op deze site. Toegevoegd na 3 uur: Het zouden ook broodkevers kunnen zijn, al lijkt "jouw" kever zwarter. Google eens op broodkever op google en kijk eens naar foto's.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/wetenschap/biolog...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100