Mijn lattenbodem van het bed kraakt ontzettend, weet iemand wat ik daar aan kan doen

Ik heb 3 jaar geleden een nieuw bed gekocht met matras en lattenbodem, nu kraakt de lattenbodem ontzettend, heeft iemand een idee wat ik daar aan kan doen.
Kom niet met antwoorden van stil leggen of afvallen want daar heb ik niks aan.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hmm, wellicht kun je de winkel opbellen waar je het bed hebt gekocht, of Ikea? Zij zullen die vraag zeker vaker hebben gekregen. Lucht je je kamer ook wel voldoende door, dagelijks? Mogelijk is de lucht te droog, en dan wordt het hout ook steeds droger, wat het gekraak kan doen toenemen.

Hout kan na verloop van tijd gaan kraken. Vooral een krakend bed kan heel irritant/gênant zijn. Het probleem ontstaat doordat het hout te droog is geworden. De oplossing? Doe een laagje heet water in een teil en leg daarin een stuk Sunlight zeep. Laat het sopje een nacht staan, zodat de zeep gedeeltelijk oplost. Doop een doek in het sopje en maak alle houten delen van het bed flink vochtig. Desnoods nog een keertje herhalen, en je hebt geen last meer van gekraak. Werkt ook prima bij krakende trappen. Succes!

Controleer de bevestiging van het bed (zijstukken, hoofd- en voeteneind) en indien mogelijk: trek alle bevestigingen na. Hetzelfde met de lattenbodem. Zorg dat de lattenbodem zo strak mogelijk in de bedombouw ligt, dat kan al schelen.

Mijn bedbodem kraakte ook en nu heeft mijn vader er wat schroeven in gedraait zodat het vaster zat en dat hielp. Moet je bodem wel van hout zijn natuurlijk. Bij een metalen bodem zou je een laagje schuim tussen het bed en de bodem kunnen leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100