wat voor gehoorbeschermer moet ik aanschaffen voor mijn vrouw?

mijn vrouw had door het harde geluid van de grasmaaier een tijdelijke gehoorbeschadiging opgelopen. (had ik al een vraag over gesteld laatst) om herhaling te voorkomen wil ze een gehoorbeschermer gaan dragen. na wat te hebben rondgekeken op internet weet ik niet goed wat voor type ik voor haar moet kopen? er zijn losse dopjes, dopjes aan elkaar verbonden met een beugel en een soort koptelefoon model. er staan dempingswaardes bij vermeld in db per model. kan iemand mij wat uitleg geven hierover?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor incidenteel gebruik voldoen oorkappen (de 'hoofdtelefoonachtigen') prima. Bij regelmatigere en langdurigere geluidsbelastingen waarbij enige communicatie (veiligheid!) noodzakelijk blijft voldoen eigenlijk enkel otoplastieken (aangemeten gehoorbescherming). Hou er rekening mee dat laatstgenoemde regelmatig (jaarlijks) moeten worden gecontroleerd op lekken!

Bronnen:
http://www.geluidforum.nl

Gelukkig gaat het weer beter met uw vrouw.Hier volgen enige tips: Gehoorbeschermers hebben alleen zin als ze het lawaai dempen én altijd gedragen worden. Gehoorbeschermers moeten dus prettig zitten en niet irriteren. Afhankelijk van de omstandigheden (klimaat, werkomstandigheden, werkruimte) kan gekozen worden uit verschillende soorten gehoorbeschermers. Oorpluggen: korte staafjes, gemaakt van zacht en materiaal met een sponsachtige structuur. De pluggen moeten met de vingers in de juiste vorm worden gekneed voordat ze worden ingebracht in de gehoorgang. De plug past zich aan de grootte en de vorm van de gehoorgang aan. Oorpluggen sluiten de gehoorgang af. Oorkappen: een soort koptelefoons met stevige hoofdbeugels en afdichtringen die ervoor zorgen dat de kappen strak tegen het hoofd worden aangedrukt. Otoplastieken: instelbare en op maat gemaakte gehoorbeschermers die via een mechanisch ventiel normaal geluid laten passeren en overmatig geluid filteren. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw audicien. Succes. Groeten.

Sorry, maar daarvoor zijn er echt gespecialiseerde winkels met opgeleide mensen. Niemand mag zonder medisch diploma hulp of assistentie verschaffen.

Gewoon naar een winkel gaan die grasmaaiers en kettingzagen verkopen, dat zijn de mensen die jou een goed advies kunnen geven, daar kan je ook met e.v.t. klachten terecht indien ze niet goed bevallen. Ik zou niet op internet kopen. maar naar de plaats gaan waar de vraag hoort. Laat je door dit antwoord niet ontmoedigen en blijf je vragen hier stellen. Graag zelfs.

Ik had eigenlijk wel verwacht dat ze een dergelijke beschermer wel bij zo'n maaier zouden leveren. Misschien kunt u naar de winkel gaan waar u die grasmaaier heeft aangeschaft en daar eens vragen welke u het best kan kopen. En of u misschien eens kan uitproberen ofzo.. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100