Hoe lang leeft een vlieg?

Er vliegt hier al dagenlang een vlieg rond die me mateloos irriteert. Overdag zie ik hem niet maar hij vertoont zich als ik om 'n uur of 5 de tv aanzet. Ik slaag er maar niet in hem dood te meppen. Maar hoe lang zal hij van zichzelf leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een vlieg leeft ongeveer 50 á 60 dagen. Dus je hebt nog even om ervan te genieten.

Een huisvlieg leeft ongeveer 3 weken.

Bronnen:
http://wapedia.mobi/nl/Overleg:Tweevleugeligen

In irritante vlieg in huis leeft te lang!

De mannetjesvliegen sterven snel na de paring, de wijfjes leven 2 tot 3 maanden, dit geldt bij de huisvlieg.

Bronnen:
http://aladin.bibliotheek.nl/aladin_detail...

De vlieg leeft zolang het hem toestaat te leven. Maar een vlieg kan wel 3 maanden oud worden en hoopt het voorjaar nog te zullen meemaken. Normaal zijn vliegen juist erg rustig in de winter en niet al te vlot. Dan lukt het vaak wel om ze te pakken te krijgen. Vliegen in de winter zoeken een warm plekje om te overwinteren. Ze zullen zich nu niet voortplanten, niet eten en dus ook niet poepen.

Dat ligt er aan of het een slimme of domme vlieg is, zie onderstaand stukje uit "raar maar waar" Domme vliegen leven langer dan hun meer intelligente soortgenoten. Dat komt omdat ze hun hersenen niet zo moeten inspannen. Tot die conclusie kwamen wetenschappers van de universiteit van Lausanne nadat ze intelligente vliegen hadden gekweekt. De dommere vliegen leefden 80 tot 85 dagen, terwijl de slimmeriken slechts 50 tot 60 dagen rond zoemden. Wetenschappers Tadeusz Kawecki en Joep Burger deelden hun proefvliegen in twee groepen op: de ene groep bleef in natuurlijke toestand, de andere groep werd geconditioneerd om een bepaalde geur met een bepaald soort voedsel te associëren. Ook schokken in het laboratorium werden met een bepaalde geur geassocieerd. De onderzoekers hadden 30 tot 40 generaties vliegen nodig om intelligentere vliegen te kweken. De wetenschappers verklaarden het onderscheid in levensduur tussen beide groepen op basis van het energieverbruik in de hersenen. Hiervoor zou zoveel energie nodig zijn dat vliegen er sneller door verouderen. Het energieverbruik in de hersenen van levende wezens bedraagt 20 tot 25% van hun totale energieverbruik. Dieren die een minder veeleisend brein hebben, verouderen minder snel en leven langer, aldus de wetenschappers. Kortom, in beide gevallen te lang om te laten vliegen denk ik. Weet je overigens wel zeker dat het elke keer de zelfde vlieg is? Als ie echt slim is, zoekt ie een vriendje of vriendinnetje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100