Waarom worden huizen niet van metaal gemaakt?

Je ziet dit vaak in cartoons als het over de toekomst gaat.
Maar waarom worden ze dan niet van metaal gemaakt?
Eerst stro, dan hout, dan steen, dan metaal. Kunnen we gelijk het sprookje aanpassen!

Toegevoegd na 2 minuten:
Roestvrij metaal dan :P
Of is dat alleen met staal.
Sorry ik haal metaal, ijzer en staal etc. altijd door elkaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die NintendoNerd; Omdat je dan al dat staal zou moeten importeren en dat is duur en bewerkelijk. Huizen worden in het algemeen gemaakt van materiaal dat ter plaatse voorhanden is. In bosrijke streken is dat vaak hout, in bergachtige streken ook vaak natuursteen, op de steppen in Afrika gebruikt men twijgen en bladeren, in het Noordpoolgebied bouwen ze zelfs woningen van sneeuw en ijs, indianen in Noord-Amerika maakten hun tenten van dierenhuiden, in de Sahara waar vrijwel niets is bouwen ze van oorsprong bijna geen huizen maar trekken voort met tenten of graven soms een grotwoning in de zachte grond en in het laagland waar klei in overvloed is, worden er stenen van gebakken voor de huizenbouw. Toegevoegd na 6 minuten: Overigens wordt er wel steeds meer metaal in de huizenbouw toegepast. Denk maar eens aan betonwapening, vloerconstructies, gevelbeplating en dakbedekkingen.

Omdat ze dan gaan roesten!!

Veel te duur en het gaat niet eens lukken om het goed te conserveren... En wat denk je van het grondwater... Nee hoor... Die holbewoners waren zo gek nog niet...

Omdat metaal niet isoleerd....

Metaal geleid heel erg. Als jij een huis van metaal heb en het is buiten -2 dan kan jij daar niet tegenop met je centrale verwarming hoor!

Wat zou dat kil aanvoelen,en er straalt geen enkele warmte vanaf. en de isolatie zou minimaal zijn. en bij brand zou de hele zaak kromtrekken of instorten.

Het kan wel, er wonen al veel studenten in zeecontainers.

Bronnen:
http://bewonersverenigingwenckehof.nl/info.php

Een staalconstructie wordt voornamelijk gebruikt in commerciele bouw. Het grootste probleem van staal is zijn brandonveiligheid, het inpakken van staal is duur. Daarom wordt vaak beton gebruikt maar om een betonnen gebouw staande te houden is een hoeveelheid staal (wapening) nodig die opgeteld zwaarder weegt dan het staal die gebruikt wordt voor een staalconstructie. Torenflats worden in staal met een glazen vliesgevel (glas en staal) gebouwd. Op zich zie je aluminium als gevelmateriaal veel in Canada (waar ik woon) waar hoge isolatiewaarden (hoger dan in Nederland) worden geeist. Metaal als gevelbekleding of dakbedekking kan best. Van roestvrij staal kun je op zich prima huizen bouwen maar dat gaat 3 keer zo duur als een gewoon huis kosten. Architecten in Nederland (ik heb bij een Welstandscommissie gewerkt) vinden stalen gevelbekleding vaak heel mooi maar klagen dat de rest van Nederland niet mee wil: die willen een woning van bakstenen en dakpannen, lekker traditioneel en gezellig.

Dan zou je huis met een bliksem gelijk je graf zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100