wat voor schuurmachine heb ik nodig om een massieve kersen houten tafel te schuren en daarna te beitsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wil je de oude laklaag compleet verwijderen, of alleen opschuren en opnieuw beitsen. Als er een oude waslaag op zit, zal de beits niet 'pakken'. Beste is om met verfafbijt eerst de oude was- en laklagen te verwijderen. GOed insmeren en met een driehoekkrabber afschrapen. Je houdt dan het blanke hout over, wat je kunt opschuren en voorzien van enkele lagen beits (neem op waterbasis, verwerkt erg prettig) tot je de juiste tint te pakken hebt. Toegevoegd na 6 minuten: Opschuren kun je met iederapparaat, al zou ik een bandschuurmachine afraden. Die is te agressief voor meubelwerk. Gewoon een vlakschuurder of met de hand

Ik zou in de buurt bij jullie eens kijken of er een meubelfabriek/timmerman is.Het mooiste is als het blad door een schuurmachine gaat als je zo.n zaak kan vinden dan moet het blad eerst grof en dan fijn geschuurd worden. Als je met een hand schuurmachine aan de gang gaat dan blijf je nooit vlak,en dat is voor een tafel lelijk. Suc6 van een meubel man.

Je zou een strijkijzer model kunnen gebruiken en dan afschuren met fijn schuurpapier (p220). Vooral niet duwen op het schuurmachine want dit is niet goed voor het apparaat,de schuurmachine het werk laten doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100