welke verf heb ik nodig om tuinkabouters te schilderen?

Mijn schoonvader vraagt voor kerst: verf om zijn tuinkabouters mee te schilderen. In de loop vd jaren zijn ze wat kaal geworden.
Nu zoek ik op steen/beton verf maar dan heb je alleen van die grote blikken te koop, geen goed idee.
Wie weet waarmee ze geschilderd kunnen worden en of ze in kleinverpakkingen te koop zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb wel eens kleine potjes steenverf gekocht, bij een hobbyzaak. Dat was ook om een tuinkabouter mee te verven (van top tot teen knaloranje :-))

Je kan bij een d.z. toch een kleurtje laten mengen in de hoeveelheid wat je wil? En anders koop je een blikje grondverf, die zijn er ook in een klein busje. Dat is ook in allerlei kleuren te koop. succes Toegevoegd na 1 dag: Ik zit echt met jou tuinkabouters in m.n maag. hier nog even een suggestie.als je een klein potje verf koopt, neem je er toch zo,n tubetje bij ,waar je verf mee op kleur kan brengen.

Betonverf voor buiten is een goede verf voor tuinkabouters. Denk dat het ook op een goede voorbereiding aankomt: oude verf er zoveel mogelijk vanaf halen zodat weer een ruw oppervlak ontstaat waaraan de nieuwe verf goed kan hechten.

Het verven kan je heel goed doen met gewone simpele acrylverf voor de hobbyist. Dat koop je bij een hobbywinkel en nog goedkoper bij de Xenos in van die tubes. Niks mis mee. Het gaat hem vooral over de afwerking! Ik heb voor mijn buitenprojecten een blikje keiharde stevige vernis - lakverf - voor buiten gekocht. Een paar lagen goed aflakken en de boel kan er weer tegen.

Gewoon naar een modelbouwzaak gaan en van die kleine potjes HUMBROL modelverf kopen.Die zijn er in allelei kleuren van wit tot en met goud en zilver.En voor grotere hoeveelheden neem je gewoon fietsenlak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100