hoe ontdooi ik mijn vrieskast het snelst,en schoonmaak zonder dat de inhoud ontdooit?

hoe ontdooi ik mijn vrieskast het snelst en schoonmaak zonder dat de inhoud ontdooit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zet jou vrieskast uit . Haal de bevroren spulletjes eruit . Pak een haarfohn en begin achterin de vrieskast te ontdooien . dit ivm dat er water in de fohn komt . Maar doe wel voorzichtig ivm kortsluiting . En onder het verwarmen kun je zo met de andere hand er blokken ijs verwijderen . Al met al duurt het ongeveer een klein half uur voordat je he weer aan kunt zetten .

Zet je vriezer uit. Haal je vriezer leeg. Pak een plantenspuit (of iets wat hiervoor door kan gaan, een lege glassex-fles of iets dergelijks) en vul deze met heel heet water (eventueel een beetje allesreiniger toevoegen). Leg een handdoekje in je vriesvak. Spuit op het aangekoekte ijs. Bik het loslatende ijs eraf liefst met een plastic of houten spatel. Binnen tien minuten moet je vriesvak ijsvrij zijn, afnemen met een doekje, en nadrogen met een schone droge doek Vriezer weer aanzetten. Vul hem weer met je spulletjes (even het ijs eraf vegen indien nodig). Et voila! Een leeg en schoon vriesvak!

Haal de inhoud eruit en stop die in vuilniszakken. Leg de zakken in een bed en leg daar zoveel mogelijk dekens/dekbedden overheen. Ontdooi de vriezer door er schalen met heet water in te leggen of door met een haarföhn op te warmen (geen verfstripper gebruiken, dat is te heet). Droog de kast na met een droge doek. En dan weer alles erin leggen en aanzetten.

Vouw de inhoud van de vriesvakken in kranten. Dan behouden ze een paar uur een temperatuur die laag genoeg is. Doe verder wat de andere tipgevers zeggen.

Haal alles eruit, leg het even in de koelkast, en leg een grote bokaal met heet kokend water in de vriezer. Voor de diepvries leg je een paar vodden en laat et even inwerken. Kuis daarna alles proper af.

Bronnen:
Eige ervaring

als het in de winter is en het vriest kun je alles buiten neerleggen deze tip heb ik van een vriendin van mij.Ik doe dit nu ook het werkt

Ik zet de vriezer altijd een uur voor ik hem ga schoonmaken uit, maar houd de vriezer dicht. Na dit uur pak ik de vriezer uit en leg alles tussen krantenpapier in de wasmand(en). Met de fohn ontdooi ik de vriezer, doe hem uit met een sopdoekje en maak hem droog. In een halfuur tijd heb ik deze klus geklaard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100