Er is net een klein baby musje bij ons in de tuin gevallen en ik weet niet wat ik moet doen!?

We hebben katten en toen ze erin viel renden ze erop af. We joegen onze katten toen naar binnen en de moeder is toen weggevlogen. Het kan nog niet vliegen, maar probeer het wel soms. Het lijkt meer op spartelen. En hij valt de hele tijd op zijn zij, maar heeft geen verwondingen. Mijn vragen. Zal zijn moeder terug komen voor hem? Is het normaal dat hij sparteld (proberen te vliegen)? Hoe lang kan zo'n klein musje zonder eten? Zou die nou ook dood kunnen gaan? Alvast bedankt!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou kunnen proberen het vogeltje terug in de nest te zetten. De moeder komt hem zo ook wel voeren maar dat is risknt met je katten. Zelf groot brengen gaat je haast niet lukken en om voor een mus naar de veearts te gaan lijkt me niet opwegen tegen de kosten die dat met zich meebrengt. Wat je wel kunt doen is de dierenambu bellen en om advies vragen.Zij weten vaak wel opvangcentra in de buurt voor die beestjes. suc6

Je kan het naar een vogelopvang brengen of zo. Een paar jaar geleden vond ik een merel die ook uit zijn nest was gevallen, werd aangevallen door de ekster. Die heb ik toen naar een vogelopvang gebracht, die kwamen hem halen. Tijdje later werd ik gebeld dat ze hem vrij hadden gelaten, omdat ie kon vliegen.

als het musje steeds op dezelfde zij valt, is hij wel degelijk gewond, ook als dat voor jou niet direct zichtbaar is. vang hem dan, en breng hem naar een vogelopvang. als hij alleen maar spartelt, en niet kan vliegen, al is het onbeholpen, is het ook het beste hem naar een vogelopvang te brengen. ik vind het van hieruit moeilijk te beoordelen, maar het lijkt me dat dit musje het zonder hulp niet gaat redden. ze hebben trouwens tussen zonsopgang en zonsondergang minimaal eens per uur eten nodig.

In dergelijke gevallen houd ik de kat binnen, zet een zangkooitje (kleine vogelkooi) in de tuin of op de schuur met het kleintje erin. Na verloop van tijd komt de moeder- of vadervogel het jong weer voeren, door de tralies heen. Ze zijn echt in de omgeving. Komt er niets of niemand, dan is er iets niet goed met het vogeltje en laten ze de kleine bewust aan zijn lot over. In 9 van de 10 gevallen gaat het voeren goed en kan je met een beetje zorg het diertje na een dag weer loslaten. het gebeurt namelijk vaak met nog net niet vliegvlugge vogels. Toegevoegd na 1 minuut: Tenzij hij/zij nog geen veertjes heeft, dan is hij om gezondheidsredenen door de oudervogels uit het nest gekieperd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100