Waar kun je patroonpapier(overtrekpapier) kopen dat de groene patroondelen van losse Burda-patronen goed zichtbaar maakt?

Patroonpapier dat ik tot nog toe gebruik zijn de lijnen haast niet te zien, wat het moeilijk maakt een patroon goed zichtbaar en perfect op het papier te krijgen.
De patronen die ik aangeleverd krijg wil ik graag zo lang mogelijk kunnen gebruike4n, dus dat papier zelf gebruiken, vind ik zonde. raderen beschadigt het papier dan teveel(?)
Of een andere manier om het patroon goed over te nemen met alle tekentjes die erbij horen.

Toegevoegd na 1 week:
Het antwoord kwam vanuit een andere richting en was eigenlijk zo simpel, dat ik me afvroeg waarom ik er zelf niet aan had gedacht. Bedankt daarvoor

Knip de grote vellen in stukken van kleinere delen, ipv alle patroondelen op een groot vel
Plak ze op een raam
Plak er patroonpapier, van welke goedkope soort ook, overheen.
Het raam fungeert nu als lichtbak, en alles is zeer duidelijk en tot in de details te overzien, zonder moeite

Bedankt voor jullie reacties in ieder geval

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het allerfijnste patroonpapier koop ik via onderstaande link Het is wel wat duurder dan gewoon patroonpapier, maar ik heb het er graag voor over. Het is stevig en goed doorzichtig. Ik schrijf op al mijn uitgeknipte patronen (en dat zijn er heel veel) precies welk patroon, welke maat en welk deel het is en ik kan het zo vaak gebruiken als ik wil. Mijn oude rol patroonpapier ligt inmiddels bij het konijn in het hok, die heeft erg veel plezier met scheuren en doorheenrossen.

Bronnen:
http://www.beautyvof.com/catalogus/

Dat zelfde idee had ik vroeger ook en gebruikte daarom de Burda-patronen die voor 1 tot 2 modellen geschikt waren. Door op de grootste maat uit te knippen, en mijn eigen maat op doorzichtig patroonpapier te zetten, behield ik het Burdapatroon intakt. Door met een raderwiel en gewaxed kopieerpapier in contrasterende kleur het patroon op het goed te zetten, kon ik de patronen nog vele malen gebruiken. (en meegroeien.:) De Burda patronen zijn tegenwoordig moeilijker te verkrijgen, probeer stoffenwinkels en naaimachine-benodigdheden, of fournituren-winkels. Overigens heb ik 'redelijk tot goed' leren kleding maken. Burda geeft uitleg met een tekening en duidelijke aanwijzingen. Op het laatst maakte ik zelfs overhemden, jassen met voering, colberts en bijzondere rokken. Het koste me wel veel tijd en doorzettingsvermogen maar het resultaat mocht er zijn! Succes

ik gebruik gewoon patroonpapier,maar in plaats dat ik het overteken ga ik het patroon na met zo'n ratelwieletje,zo kun je het daarna gewoon overtrekken met potlood of pen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100