Hoe bestrijd ik permanent vliegen in de kruipruimte?

Na een lekkage van het riool, een paar jaar geleden, zitten er vliegen in mijn (overigens: droge) kruipruimte: kleine hartvormige zwarte vliegjes, beetje trage beestjes. Nu de temperatuur oploopt, komen ze naar buiten, in keuken en toilet. Ze kruipen door de allerkleinste kiertjes.
Ik heb enkele keren een bus insectengif leeggespoten onder de vloer, en met een föhn het spul flink verspreid.
Dat hielp een maand of twee, en dan komen ze weer terug. Kennelijk blijven er eitjes uitkomen.
Wie weet een meer permanente bestrijding? Zouden mottenballen bijvoorbeeld langer soelaas bieden? Bestaat er ander spul dat lange tijd werkzaam blijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is waarschijnlijk de motmug. De bestrijding van deze vliegen: Eerst moet men de bron opsporen en die verwijderen. Als extra maatregel kunt u de plaats waar het organisch materiaal heeft gelegen afdekken met 20cm zand, mocht dit niet lukken omdat de kruipruimte daar te laag voor is, dan moet men de plaats van het materiaal goed schoonmaken. Als het na deze behandeling niet weg gaat, kun je ook professionele bestrijding laten uitvoeren in uw kruipruimte om hier definitief een einde aan te maken.

Bronnen:
http://www.megades.nl/tekst/138/Latrine_Vl...

Ik denk dat alleen professionele hulp nog kan baten (en dan bedoel ik geen psychiater). Is het geen idee om een tijdje zo'n neon lamp in de kruipruimte te zetten (misschien niet mogelijk vanwege stroom). Succes!

Bronnen:
http://www.kellysearch.nl/nl-product-129594.html
http://www.prevoba.nl/particulieren.html

VLIEGEN Algemeen: Aangezien de generatietijd van een vlieg kort is en er veel nakomelingen zijn, resulteert de selectie met insecticiden in een snel optreden van resistentie. Met bovenstaande in gedachte kan je beter een kolonie spinnen in de kelder zetten.

Waarom niet zo'n blauwe lamp. Dan worden ze bij impact geëlectrocuteerd.

Vliegen hebben vocht en voedsel nodig. Als er een van deze twee ontbreekt, zijn er geen vliegen. Dus moet er ergens toch vocht zijn? Vliegen leggen eitjes en daaruit komen larfjes en deze moeten flink veel eten voordat ze weer verpoppen en weer vlieg worden. Het blijft dus erg vreemd dat je nog steeds vliegen hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100