Wat voor insect/dier zou er achter mijn muur kunnen zitten?

De laatste tijd hoor ik in mijn kamer telkens in de buurt bij de rand tussen de muur en het dak een gravend/krabbend geluid. Ik hoor het vooral 's avonds.
De laatste dagen was het zo hard dat ik er echt niet van kon slapen. Het geluid is zo hard dat het lijkt of het (wat het ook mag zijn).. zo door de muur heen kan komen.
Ik vraag me echt af wat er kan zitten en wat ik er tegen kan doen..

Het lijkt me in ieder geval geen klein spinnetje. Misschien dat iemand anders dit ook al eens gehad heeft?

Toegevoegd na 16 minuten:
Even een extra toevoeging:
We hebben een plat dak en het geluid lijkt wel altijd tussen de muur en het dak te zitten, dus bijv. niet in het midden van het plafond (en hopelijk gebeurd dat ook niet...).

Toegevoegd na 34 minuten:
Wat het hout betreft. In de kamer waar we het vooral horen zit dus een plat dak met alleen balken waar hout zit.
De buitenmuur is dus van steen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb dat ook een keertje gehad en toen was het een vogeltje die daar een nestje had gebouwd. "s avonds was hij daar dan lekker in zijn nestje aan het rommelen en hoorde je zijn pootjes krassen.

Ik denk dat het muizen zijn, die komen vaak uit de kruipkelder of onder de huizen vandaan en kunnen dan via de spouwmuren omhoog komen, zo gaan ze soms het hele huis door...zonder dat je ze ziet! Ze knagen daar aan bij. isolatiemateriaal of aan de balken. Toegevoegd na 47 seconden: bij. = bijv.

Misschien muizen?

Het kunnen muizen zijn, of een steenmarter. Ook zou er een duif in de dakgoot kunnen zitten, dat is wat ik zelf geregeld hoor. De duif zit dan op de rand van waar het regenwater van het dak af de regenpijp naar beneden toe inloopt. Blijkbaar gebruikt de vogel dat als drinkplek.

Ik weet niet hoe de situatie is, maar misschien zitten er vleermuizen.

Ik heb het, zoals je beschrijft, ook gehad en toen was er sprake van een boktor. Toen moest er een speciaal bedrijf komen om de boel te ontsmetten. Een gedeelte van het hout moest verwijderd en vervangen worden. Het lijkt me dat je je nader op de hoogte moet stellen van het soort geluid en of er sprake is van aantasting van hout.

Wat je er niet bij vermeldt is welk materiaal het is? Heb je daar veel hout zitten, dan kun je vrezen dat het een boktor is en dan ben je niet blij. Ten eerste moet je er een gespecialiseerd bedrijf bij halen, ten tweede kan het zijn dat je een deel van je timmerwerk kunt gaan herstellen.

Ik hoop niet dat het een huisdier (katje ofzo) is dat tussen 2 muren is komen te zitten. Hoop dat je er snel achter kunt komen en er niets overlijdt door uithongering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100