Waarom verkoopt de praxis e.d aan particulieren wegenzout?

Dat werkt helemaal niet op je stoep of oprit, zolang er niet intensief overheen gereden wordt. Mijn schoonmoeder heeft 25 kg voor niks gekocht. Zo begrijp ik het zouttekort wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de sneeuw eerst weg schuift of veegt zodat er een stuk minder ligt werkt het wel degelijk. Het bewijs ligt hier voor op de stoep : )

Omdat er vraag naar is! En Praxis 'ruikt' omzet, vandaar! En wegenzout werkt best goed als éérst de toplaag sneeuw is verwijderd....

Omdat het wel goed werkt als je eerst de sneeuw wegveegt en dan het zout erop strooit. De stoep en het pad naar de weg ontdooiden en vroren niet opnieuw aan.

Het klopt niet helemaal wat je zegt, er hoeft niet overheen worden gereden. Het wordt verkocht omdat het prima werkt als je de 'boel' net hebt schoongeveegd, en net de gladde plekken niet weg krijgt. Als je het zout er over strooit, hoor je gelijk het ijs al knisperen, en na een kwartier is het al gaan smelten.

Juist prettig dat je ergens dat zout kunt kopen. Want je bent zelf verantwoordelijk voor het schoonvegen en houden van je eigen stoepje/inrit. Steeds wegvegen die sneeuw en dan zout strooien. Dan zal de postbode bij jou geen been breken. En voor de Praxis een goeie bron van inkomsten. Bij ons hier in de stad wordt het zout trouwens ook verkocht bij tuincentra.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100