Tips tegen stank van rottende sinaasappelschillen?

Als ik sinaasappeltjes pers, de schillen, vellen en pitten in de vuilnisbak gooi, gaat het snel rotten en stank veroorzaken. Wat kan ik het beste doen om geen stank te hebben?

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik heb geen buitenruimte waar ik afval neer mag zetten. Omdat ik een appartement heb in een flat. Beneden staat weliswaar een groenebak maar om voor elk wissewasje naar beneden te lopen is niet handig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik vouw altijd een krant open, en draai daar de schillen en de prut in. werkt prima, geen stank of niks.

de schillen moet je ook in de groenbak gooien en buiten zetten...

Eerder de sinsasappels opeten of gewoon geen sinsappels meer kopen

Wat mogelijk enigszins helpt is een wegwerpbaar geur of parfum zakje of iets dergelijk erin te gooien om de stank enigszins te beperken. Andere manieren om de zak toch binnen te blijven gebruiken zijn er niet. Oh ik bedenk nog wel een ding: je zou de schillen en pitten in een plastic zakje kunnen stoppen, die dichtknopen en dan weggooien. Dat is echter wel minder goed voor het millieu dan het in een compostbak buiten te bewaren.

bij de wibra heb je een soort luierzakjes waar geen lucht doorheen komt. dan ruik je het niet meer. ik denk dat je ze ook wel bij de drogist kan krijgen. ik gebruik ze ook wel eens voor dingen uit de keuken die kunnen gaan stinken

Een leeg pak op je aanrecht zetten, die vullen met de schillen, dichtvouwen en dan de prullenbak in. Kost niks en de schillen lucht ben je kwijt.

Geen buitenruimte dat is dus lastig.Ik had voor mijn zoontje een luieremmer voor de luiers natuurlijk misschien heb je zoiets ook wel voor afval van fruit.Geparfumeerde zakjes is ook een optie of toch elke keer naar beneden gaan en de vuilnis meenemen lijkt mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100