hoe krijg/hou ik muizen in mijn tuin?

Ik wil de natuur wat helpen en in mijn tuin mogen gerust wat muizen en egels wonen maar hoe krijg/hou ik die beestjes daar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo, Ik altijd een egeltje in de tuin. Dit is natuurlijk heel leuk! Als jij ook een egeltje in de tuin wil is het teneerste handig om planten en gras in je tuin te hebben. Zo krijg je veel slakken en dat vinden egels heel lekker. Vervolgens is het handig om een stapel hout/takken in je tuin te hebben. Hier kunnen de egels namelijk een nestje maken. Je kunt hier voor een een egelhuisje kopen, maar mijn ervaring is dat ze hier niet zo snel inkruipen. Zorg er wel voor dat je in een omgeving woont met bomen. Egels hebben namelijk afgevallen bladeren nodig om een nestje te maken. Je kunt egels zelf ook lokken door een bakje katten/honden voer buiten te zetten. Je heb wel een grote kans dat er katten zijn die het opeten en het is natuurlijk altijd beter voor de egel als hij zelf zijn eten zoekt. Ik weet verder eigenlijk niks over muizen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. ;)

Haal niet alle gevallen bladeren weg. Zorg voor schuilplekken zoals struiken met veel blad bij de grond. Zorg dat ze eten kunnen vinden voor de muizen zijn dat bessen, noten, zaden en insecten. Egels eten vooral insecten. Een opgestapelde stapel brandhout is voor egels aantrekkelijk als slaapplek voor de winter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100