Hoe haal je enorm hoog gras en onkruid uit je tuin?

Een vriendin van mij heeft net de sleutels gekregen van een huurwoning. Vreselijk wat de vorige bewoners daar gedaan hebben. Qua kleuren e.d.

En de tuin is compleet verwaarloosd. Hoe krijg je die onkruid bende er ooit uit? Een gewoon grasmaaiertje erop gaat niet werken denk ik. Maar wat dan wel?

Toegevoegd na 20 minuten:
Voor de verandering, kan ik weer eens geen foto's oploaden....
http://www.home.zonnet.nl/voldemort22/20140706_174628.jpg
http://www.home.zonnet.nl/voldemort22/20140706_174646.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst een bosmaaier: https://www.borent.nl/materialen/details/tuingereedschap/maaimachines/motorzeisbosmaaier_benzine Maar dan zit alle wortels er nog en groeit het heel snel weer terug, dus daarna deze: https://www.borent.nl/materialen/details/tuingereedschap/grondfreesmachines/tuinfrees_klein En steeds harken om alle zooi weg te krijgen. Met de hand is het misschien zelfs wel minder werk, want die apparaten moet je ook nog halen, schoonmaken, terugbrengen. (de huurprijzen komen wat hoger uit vanwege verzekeringen e.d.)

Zeis, machete/kapmes, zo’n maaier met ronddraaiend nylondraadje of anders een elektrische heggeschaar (ik heb er pas een gekocht voor 7,50 bij de kringloopwinkel). Misschien is het beter als je het laat doen door een hovenier/maaibedrijf. Of trek de plantsoenendienst even aan het jasje als ze in de buurt zijn. Met goed materieel is het zo gepiept.

je zou er (een) schaap(en) op kunnen laten lopen. Als je iemand met schapen weet/ een paar mag lenen. kost minder moeite en minder geld. Daarnaast trekken ze het onkruid en gras niet(zoals paarden en koeien), maar maken ze het korter. Hierdoor krijg je uiteindelijk kort gras enz.

hou een heggeschaar-party! Een uurtje een paar helpende handjes (met ieder zo'n schaar) en het doorgeschoten gras is weer op grasmaaier-hoogte. Kan gezellig zijn!

Dit zou ik alleen met een bosmaaier doen, binnen een kwartier is alles er af. Het lange gras en onkruid afvoeren en dan bijhouden met een standaard grasmaaier. En verder even niets, je zult nog genoeg andere werkzaamheden hebben als je een nieuwe woning hebt. Eventueel onkruid kun je altijd later nog verwijderen als je meer tijd hebt. Roundup is hier absoluut geen optie, (ik ga hier geen betoog houden of het wel of niet verantwoord is) je moet er mee om kunnen gaan en bij een beetje verkeerde wind is de helft van de planten van de buurman ook dood, bovendien kijk je nog wekenlang tegen een woestijn aan die je dan alsnog deels af moet voeren. Allerlei andere machines zoals b.v. motor / elektrische heggenscharen zijn hier niet voor geschikt, deze zullen om de haverklap vastzitten door het hoge gras, bovendien moet je dan alles gebukt of op de knieën moeten maaien. Als je niet gewend ben om met een bosmaaier om te gaan, probeer dat dan in ieder geval op een dag te doen dat het gras goed droog is, en probeer niet teveel in een keer te maaien, een bosmaaier kan zich ook vast vreten in hoog gras. Huur dan een bosmaaier met nylonkoord en niet met messen, de kans op schade aan andere struiken en objecten is hiermee veel kleiner. Succes met je oerwoud.

Zou de woningbouw ook inschakelen die zou je kunnen vragen om een begin te maken. Als de rotzooi eruit en de planten/ gras snoeien want ik zie oude schuttingen ed. Zullen nog meer dingen in de tuin liggen vraag ze gewoon of ze het kunnen leeghalen dan heb je in elk geval een begin. Nee heb je ja kan je krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100