Kan ik gaatjes boren in mijn vlonderplanken tbv water dat blijft liggen?

Ik heb in mijn tuin gedeeltelijk vlonderplanken. Nu wil het wel eens gebeuren dat er na een regenbui water op blijft liggen. Aan de zijkant is het zo droog maar in het midden blijf het liggen. Doordat het water lang blijft liggen komt er snel groene aanslag op de planken en heeft het weer tot gevolg dat het snel glad word.
Nu vroeg ik mij af of ik op de plekjes waar het water blijft liggen kleine gaatjes kan boren door de plank heen zodat het water weg kan.
Heeft dit niet tot gevolg dat de planken sneller rotten ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan zonder enig probleem en het helpt nog ook, kan ik uit ervaring vertellen. Dit soort hout rot niet, ook niet met gaatjes. We heeft de voorkeur om het op een andere manier op te lossen, bijvoorbeeld door het afschot van je vlonder te veranderen door er blokjes onder te leggen. Maar als het niet anders kan: boren maar!

Buiten trekken planken heel vaak hol of bol (beetje). Ook zijn dit soort planken enigszins waterafstotend. Hierdoor kunnen kleine plasjes water blijven liggen. Gaatjes boren heeft weinig effect, omdat, gek genoeg, dat water zo maar niet door dat gaatje loopt. Dit heeft onder andere te maken doordat het hout waterafstotend is. Ook kunnen gaatjes uiteindelijk het begin worden van slechte plekken. Groene plekken ( plekjes) zo af en toe met water en wat zand schoon schrobben, gaat heel simpel en snel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100